Direktlänk till inlägg 31 januari 2017
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 dl sushiris, ca 360 gram
4 dl vatten
2 krm salt
SMAKSÄTTNING:
0,5 dl risvinäger
0,5 dl socker
Gör så här:
Skölj riset genom att fylla på kallt vatten några gånger och sedan hälla av det.
Fyll sedan på vatten så det täcker riset och låt stå i 20 minuter.
Häll av vattnet och fyll på samt skölj en gång till. Häll av riset i durkslag.
KOKA SUSHIRIS I KASTRULL:
Mät upp vatten, salt och ris i en kastrull.
Koka upp och sänk sedan värmen och låt koka på lägsta värme i 10 minuter under lock.
Ta av från värmen och låt stå i 10 minuter under lock.
I RISKOKARE:
Mät upp med vatten och ris i en riskokare.
Sätt på riskokaren och låt den sköta jobbet.
SMAKSATT RIS:
Mät upp vinäger och socker i en kastrull.
Värm så sockret löser sig. Sätt åt sidan.
Sprid ut det kokta sushiriset på ett stort brett fat sk Hangiri, bricka, ugnsplåt, bredbottnad balja, bunke eller liknande.
Poängen är att riset ska svalna så fort som möjligt.
Fördela vinäger- och sockerblandningen jämnt över riset.
Vänd försiktigt runt i riset med en Shamoji, slev eller slickepott söta risvinägern blandas ut jämt.
Låt svalna till rumstemperatur och använd riset till att forma riskuddar (Nigiri), sushirullar (Maki), sushistrutar (Temaki) eller som annat tillbehör.
Ska du forma Nigirisushi eller bre ut platt till makirullar så är ett tips att ha en skål kallt vatten bredvid att doppa händerna i så klibbar inte riset fast på fingrarna.
Förvara riset i rumstemperatur övertäckt med en handduk.
Använd riset så fort som möjligt.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|