Alla inlägg under januari 2017
Måndag:
Sill och potatis
Tisdag:
Stekt torsk, hollandiesås och kokt potatis
Onsdag:
Kasslergratäng och kokt ris
Torsdag:
Ärtsoppa och pannkakor
Fredag:
Hamburgertallrik
Lördag:
Köttfärslimpa, gräddsås och potatis
Söndag:
Kebabtallrik
Måndag:
Korvstroganoff och ris
Tisdag:
Potatisgratäng med skinka
Onsdag:
Köttfärslimpa, svampsås och kokt potatis
Torsdag:
Spenatsoppa med bake off bröd
Fredag:
Hemmagjord pizza
Lördag:
Hamburgertallrik
Söndag:
Kycklingbiffar med fetaost och klyftpotatis
Måndag:
Köttbullar med gräddsås och potatismos
Tisdag:
Varma mackor
Onsdag:
Kyckling, ris och currysås
Torsdag:
Halloumistroganoff med pasta
Fredag:
Kött, pommes, bearnaissås och stekt halloumi
Lördag:
Hemmagjord kebabtallrik
Söndag:
Enchiladas
Antal: Ca 25 stycken
Ugn: 200 grader
Ingredienser:
2 dl vetemjöl
90 g smör eller margarin
3/4 dl socker
½ tsk kardemumma
Pensling & garnering:
Ägg
Pärlsocker
Hackad mandel
Gör så här:
Blanda samman alla ingredienserna till en smidig deg.
Baka ut den till små bollar.
Lägg dem på smord plåt och tryck med fingrarna ut dem till tunna kakor.
Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker och mandel.
Grädda i 200 grader tills kakorna fått lite färg.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
200 gram färsk eller fryst eller tinad förvälld hel bladspenat
2 msk ljus soja - gärna koreansk
1 msk skalade rostade sesamfrön
2 tsk sesamolja
1-2 salladslökar
Gör så här:
Rosta sesamfrön ljust bruna någon minut i en varm stekpanna.
Passa och skaka om så de ej bränns.
Ställ åt sidan.
Skölj och rensa salladslöken.
Strimla den.
MED FÄRSK SPENAT:
Rensa och skölj färsk spenat.
Skär bort grova stammar om du ej använder babyspenat.
Koka upp 2 liter vatten och förväll - koka hastigt - spenaten i 30 sekunder.
Häll av och skölj kallt i durkslag.
Krama ur spenaten.
MED FRYST SPENAT:
Tina spenaten.
Värm en panna med höga kanter och tillsätt sesamolja.
Tillsätt salladslöken och fräs en halv minut.
Tillsätt spenat samt soja.
Rör runt och låt bli småvarmt.
Lägg upp spenaten i en djup tallrik eller skål.
Garnera med sesamfröna.
Spenaten är klar att servera.
Spenaten kan förberedas och förvaras i kylen något dygn till servering.
Mängd: ½ liter
Ingredienser:
300 gram rödkål
1 dl frysta eller färska lingon
1 dl brun farinsocker
1 dl vit balsamvinäger eller mild äppelcidervinäger
3 hela kardemummablommor eller 1 tsk kardemumma
1 bit kanelstång
1/2 msk chiliflakes
2 tsk socker
Gör så här:
Ta bort det yttersta bladet från rödkålen.
Skär i klyftor och strimla den så fint du kan.
Går snabbt i en matberedare.
Lägg kålen i en kastrull och tillsätt övriga ingredienser - lingon, farinsocker, vinäger, kardemumma, kanel och chili. Sockret är med för att smaka av med på slutet.
Koka i 15 minuter på medelvärme och rör då och då.
Smaka av med vinäger och socker.
Ta eventuellt upp kanelstång och kardemumma om du vill.
Häll upp på väl rengjord burk och låt svalna.
Förvara mörkt och svalt till servering.
Serveras kall.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|