Alla inlägg under juli 2017

Av Maria - 9 juli 2017 05:30

Antal: 2 portioner


Ingredienser:

gröna äpplen
0.5 gurka
125 g broccoli
20 g skalad färsk ingefära
0.5 kruka citronmeliss

 

Gör så här:

Kör alla ingredienser genom en råsaftcentrifug eller en juicemaskin.

Rör om och servera direkt.

Av Maria - 8 juli 2017 17:00

Antal: 4 portioner

Ugn: 200 grader


Ingredienser:

zucchini
färdigkokta majskolvar
1 msk olivolja
1 knippe körsbärstomater på kvist
klyftad röd lök
150 g champinjoner
140 g bacon
ägg


Till servering:
0.5 dl hackad persilja
rostade bröd skivor

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°.

Skär zucchini och majs i cirka 3 centimeter tjocka bitar.

Lägg dem i en oljad långpanna tillsammans med tomater, rödlöksklyftor, champinjoner och bacon.

Stek i ugnen i 10 minuter.
Ta ut plåten, gör plats för äggen och knäck dem direkt på plåten var för sig.

Stek färdigt i ugnen, cirka 6 minuter tills äggvitan stannat.
Strö över persilja och servera med toast.

Av Maria - 8 juli 2017 05:30

Antal: 4 stycken


Ingredienser:

5 dl havredryck
1 dl mandelsmör
avokador
1 tsk kanel

 

Gör så här:

Mixa alla ingredienser till en slät dryck.

Häll upp i fyra glas.

Av Maria - 7 juli 2017 16:45

Antal: 4 portioner

Ugn: 225 grader, ca 30 minuter


Ingredienser:

550 g potatis, fast sort
gul lök
2 msk olivolja
hamburgerbröd
tomat, skivad
4 msk aioli
1 tsk salt


Zucchinibiffar:
zucchini
400 g kokta kikärtor, avsköljda på burk, bruttovikt
ägg
1 dl parmesan eller annan lagrad ost, grovriven
0.5 tsk svartpeppar, nymalen
olja till stekning
1 msk maizena
1 tsk salt


Snabb aioli:
4 msk majonnäs
0.5 riven vitlöksklyfta
salt och cayennepeppar


Gör så här:

Skala och klyfta potatisen.

Skala och skär löken i tjocka skivor.

Fördela potatisen och löken på en plåt med bakplåtspapper.

Ringla över olja och salta.
Rosta mitt i ugnen tills potatisen har fin färg med knaprig yta, ca 30 min.

Ta ev ut löken tidigare om den ser fin ut i färgen.

Zucchinibiffar: 
Riv zucchinin grovt och lägg i en skål.

Blanda med salt och låt stå ca 5 min.
Mixa kikärter, ägg, ost och peppar till en grov smet.

Krama vätskan ur zucchinin och rör ner i smeten.

Tillsätt maizena och forma till 4 biffar.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme till fin färg, 6-7 min.

Vänd först då det har blivit en stekyta.

Snabb aioli: 
Blanda majonnäs med riven vitlöksklyfta och smaka av med salt och cayennepeppar.
Värm bröden lätt i stekpannan och fyll med zucchiniburgare, tomat, den ugnsrostade löken och aioli.


Servera med klyftpotatisen.

Av Maria - 7 juli 2017 05:30

Ingredienser:

1 liter äppelmust
avokador eller 200 g fryst tärnad avokado
70 g färsk spenat
kiwi
0.5 dl skalad och tunt skivad färsk ingefära
stor lime, finrivet skal och saft
2 msk chiafrön

 

Gör så här:

Lägg alla ingredienser i en blender och mixa till en slät smoothie.
Alternativt lägg allt i en bunke och mixa slätt med en stavmixer.

Av Maria - 6 juli 2017 16:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
5 dl mjölk
ägg
2 msk smör, till stekning
1 tsk salt


Till servering:
färdigkokta rödbetor (500 g)
200 g chèvre
20 g valnötter, hackade
flingsalt och svartpeppar
flytande honung
olivolja


Gör så här:

Vispa ihop mjöl och havregryn med hälften av mjölken till en slät smet.

Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt.

Låt smeten stå ca 5 min att svälla.


Hetta upp en stekpanna och grädda tunna pannkakor i smör till fin färg på båda sidorna.

Servera med tärnade rödbetor, smulad chèvre och torrostade valnötter.

Salta, peppra och ringla över honung och olivolja.

Av Maria - 6 juli 2017 05:30

Antal: 2 portioner


Ingredienser:

4 dl kokosnötsdryck
frysta bananer
10 stora frysta jordgubbar


Till topping:
färska jordgubbar
kokosflakes


Gör så här:

Mixa kokosdrycken med bananer och jordgubbar till en slät smoothie.

Häll upp i två skålar och toppa med färska jordgubbar och kokosflakes.

Av Maria - 5 juli 2017 16:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

400 g torskfilé
ägg
1 dl vetemjöl
2 dl ströbröd
1 msk smör
1 msk olja
citron, till servering
1 tsk salt


Picklad rödlök:
rödlökar
2 tsk strösocker
5 msk vinäger (t ex röd eller vit)


Broccolipuré:
500 g fryst broccoli
100 g cream cheese
1 tsk salt

 

Gör så här:

Picklad rödlök:

Skiva löken i tunna skivor.

Blanda löken med sockret tills den börjar safta sig.

Häll över vinägern och låt stå tills maten är klar.

Broccolipuré: 
Koka broccolin i saltat vatten tills den är mjuk.

Låt rinna av och mixa slät med cream cheese.

Smaka av med salt.


Skär fisken i mindre bitar och salta.

Doppa i lättvispat ägg, vetemjöl och sist ströbröd.
Hetta upp olja och smör i en panna och stek fisken gyllene på båda sidor.

Servera med broccolipurén, picklad rödlök och citronklyftor.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards