Alla inlägg under juli 2017
Antal: 2 portioner
Ingredienser:
2 gröna äpplen
0.5 gurka
125 g broccoli
20 g skalad färsk ingefära
0.5 kruka citronmeliss
Gör så här:
Kör alla ingredienser genom en råsaftcentrifug eller en juicemaskin.
Rör om och servera direkt.
Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader
Ingredienser:
1 zucchini
2 färdigkokta majskolvar
1 msk olivolja
1 knippe körsbärstomater på kvist
1 klyftad röd lök
150 g champinjoner
140 g bacon
4 ägg
Till servering:
0.5 dl hackad persilja
8 rostade bröd skivor
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.
Skär zucchini och majs i cirka 3 centimeter tjocka bitar.
Lägg dem i en oljad långpanna tillsammans med tomater, rödlöksklyftor, champinjoner och bacon.
Stek i ugnen i 10 minuter.
Ta ut plåten, gör plats för äggen och knäck dem direkt på plåten var för sig.
Stek färdigt i ugnen, cirka 6 minuter tills äggvitan stannat.
Strö över persilja och servera med toast.
Antal: 4 stycken
Ingredienser:
5 dl havredryck
1 dl mandelsmör
2 avokador
1 tsk kanel
Gör så här:
Mixa alla ingredienser till en slät dryck.
Häll upp i fyra glas.
Antal: 4 portioner
Ugn: 225 grader, ca 30 minuter
Ingredienser:
550 g potatis, fast sort
1 gul lök
2 msk olivolja
4 hamburgerbröd
1 tomat, skivad
4 msk aioli
1 tsk salt
Zucchinibiffar:
1 zucchini
400 g kokta kikärtor, avsköljda på burk, bruttovikt
1 ägg
1 dl parmesan eller annan lagrad ost, grovriven
0.5 tsk svartpeppar, nymalen
olja till stekning
1 msk maizena
1 tsk salt
Snabb aioli:
4 msk majonnäs
0.5 riven vitlöksklyfta
salt och cayennepeppar
Gör så här:
Skala och klyfta potatisen.
Skala och skär löken i tjocka skivor.
Fördela potatisen och löken på en plåt med bakplåtspapper.
Ringla över olja och salta.
Rosta mitt i ugnen tills potatisen har fin färg med knaprig yta, ca 30 min.
Ta ev ut löken tidigare om den ser fin ut i färgen.
Zucchinibiffar:
Riv zucchinin grovt och lägg i en skål.
Blanda med salt och låt stå ca 5 min.
Mixa kikärter, ägg, ost och peppar till en grov smet.
Krama vätskan ur zucchinin och rör ner i smeten.
Tillsätt maizena och forma till 4 biffar.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme till fin färg, 6-7 min.
Vänd först då det har blivit en stekyta.
Snabb aioli:
Blanda majonnäs med riven vitlöksklyfta och smaka av med salt och cayennepeppar.
Värm bröden lätt i stekpannan och fyll med zucchiniburgare, tomat, den ugnsrostade löken och aioli.
Servera med klyftpotatisen.
Ingredienser:
1 liter äppelmust
2 avokador eller 200 g fryst tärnad avokado
70 g färsk spenat
3 kiwi
0.5 dl skalad och tunt skivad färsk ingefära
1 stor lime, finrivet skal och saft
2 msk chiafrön
Gör så här:
Lägg alla ingredienser i en blender och mixa till en slät smoothie.
Alternativt lägg allt i en bunke och mixa slätt med en stavmixer.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
5 dl mjölk
3 ägg
2 msk smör, till stekning
1 tsk salt
Till servering:
2 färdigkokta rödbetor (500 g)
200 g chèvre
20 g valnötter, hackade
flingsalt och svartpeppar
flytande honung
olivolja
Gör så här:
Vispa ihop mjöl och havregryn med hälften av mjölken till en slät smet.
Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt.
Låt smeten stå ca 5 min att svälla.
Hetta upp en stekpanna och grädda tunna pannkakor i smör till fin färg på båda sidorna.
Servera med tärnade rödbetor, smulad chèvre och torrostade valnötter.
Salta, peppra och ringla över honung och olivolja.
Antal: 2 portioner
Ingredienser:
4 dl kokosnötsdryck
2 frysta bananer
10 stora frysta jordgubbar
Till topping:
färska jordgubbar
kokosflakes
Gör så här:
Mixa kokosdrycken med bananer och jordgubbar till en slät smoothie.
Häll upp i två skålar och toppa med färska jordgubbar och kokosflakes.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
400 g torskfilé
1 ägg
1 dl vetemjöl
2 dl ströbröd
1 msk smör
1 msk olja
1 citron, till servering
1 tsk salt
Picklad rödlök:
2 rödlökar
2 tsk strösocker
5 msk vinäger (t ex röd eller vit)
Broccolipuré:
500 g fryst broccoli
100 g cream cheese
1 tsk salt
Gör så här:
Picklad rödlök:
Skiva löken i tunna skivor.
Blanda löken med sockret tills den börjar safta sig.
Häll över vinägern och låt stå tills maten är klar.
Broccolipuré:
Koka broccolin i saltat vatten tills den är mjuk.
Låt rinna av och mixa slät med cream cheese.
Smaka av med salt.
Skär fisken i mindre bitar och salta.
Doppa i lättvispat ägg, vetemjöl och sist ströbröd.
Hetta upp olja och smör i en panna och stek fisken gyllene på båda sidor.
Servera med broccolipurén, picklad rödlök och citronklyftor.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
|||
24 |
25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 |
|||||||||
|