Direktlänk till inlägg 30 oktober 2018
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
300 g kantreller
1 gul lök
Smör till stekning
3 dl kalvbuljong
3 dl vispgrädde
2 tsk vetemjöl
Salt
Malen vitpeppar
Färsk timjan
Gör så här:
Ansa och skär svampen i mindre bitar, hacka löken.
Fräs svamp och lök i smör i en stekpanna, stek tills vätskan har kokat in.
Salta och peppra.
Koka ner kalvbuljongen och grädden i en kastrull tills hälften återstår.
Rör ut lite vetemjöl i lite vatten och vispa ner i såsen.
Blanda ner kantarellerna och löken och låt såsen koka upp igen.
Smaka av med salt och peppar och strö över lite färsk timjan.
Glutenfri sås:
Byt ut vetemjölet mot majsena i redningen.
Höstens kantareller blir extra goda i en sås.
Passar till all slags kött men kanske allra bäst till vilt eller köttfärsbiffar.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|