Direktlänk till inlägg 14 januari 2019
Måndag:
Minestronesoppa och foccacia (långpannebröd med örter).
Saffranspannkaka: Blanda 2 paket färdig risgröt med 3 ägg, ½ paket saffran, 2 msk socker och 1 dl hackad mandel. Bred ut i smord liten långpanna, 30 minuter i 200 grader. Salmabärsylt och grädde.
Tisdag:
Potatisbullar med bacon, lingon och fänkålscoleslaw.
Färsk frukt i säsong.
Onsdag:
Pad thai (thailändsk nudelpytt).
Ananasringar med en klick smetana rörd med lite honung i mitten.
Torsdag:
Ströbrödspanerade strömmingsflundror, potatismos, lingonsylt, riven morot och pressgurka.
Keso med rivet äpple, russin, nötter och kardemumma.
Fredag:
Stek bitar av hokifilé i smör, krydda med örtsalt. Linda in i naanbröd eller liknade med tärnad avokado, mango, tomat och gurka. Pressa lime över, klicka på gräddfil och rulla ihop.
Petit-chouer fyllda med hallonsylt och vispgrädde smaksatt med o´boy.
Lördag:
Söndag:
Kycklingspett satay och thailändsk gurksallad.
Blanda 1 dl tjock kokosmjölk med 1 dl tjock yoghurt, servera till tropisk fruktsallad med kiwi, mango, physalis.
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Korv under osttäcke: Blanda 1 burk krossade tomater med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 tsk timjan i en ugnssäker form. Skär 4 frukostkorvar i halvor på längden. Lägg dem i formen med skinnsidan ner. Blanda 2 dl riven ost, 2 tsk s...
Måndag: Röd linssoppa: Skölj och lägg 2 dl röda linser i en gryta tillsammans med 8 dl grönsaksbuljong, 1 hackad morot, ½ burk krossade tomater, 1 hackad liten gul lök, 1 hackad liten gul paprika och 2 skivade vitlöksklyftor. Smaksätt med lagerbl...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|