Direktlänk till inlägg 16 februari 2019
Antal: ca 25 stycken
Ugn: 200 grader, 8-10 minuter
Ingredienser:
Mördeg:
100 g smör, kylskåpskallt
2½ dl vetemjöl
½ dl strösocker
1 krm salt
1 äggula
Ev. lite vatten, kallt
Kristyr:
2 äggvitor
250 g (ca 4 dl) florsocker
½ tsk ättikssprit, 12%
Pastafärger
Gör så här:
Kör alla ingredienser till mördegen i en matberedare till en smidig deg.
Låt degen vila i kylskåp i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Kavla ut degen, 2-3 mm tjock, på mjölat bakbord och stansa ut kakor.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 8-10 minuter.
Låt dem svalna på plåten.
Kristyr:
Vispa äggvitorna till ett hårt skum med elvisp i en torr och ren metallbunke.
Sikta ner florsocker i äggvitan och tillsätt ättiksspriten.
Fortsätt vispa tills kristyren är tjock och smidig.
Dela upp kristyren i så många skålar som du har färger och färga varje del kristyr med lite pastafärg.
Fyll spritspåsar med hälften av varje färg.
Dessa används till att spritsa kantlinjer med.
Tillsätt lite vatten till resten av kristyren för att göra dem något lösare.
Dessa används för att fylla ut de större ytorna på kakorna.
Var försiktig så att den inte blir för lös.
Fyll spritspåsar med den lösare kristyren.
Nu ska du ha en spritspåse med lite tjockare kristyr och en med lösare, två för varje färg.
Spritsa längs kanten på kakorna med den tjockare kristyren.
Spritsa sedan innanför kanterna med den lösare kristyren.
Mönster gör du med den lösare kristyren.
Låt kakorna stelna i rumstemperatur.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | ||||||
|