Direktlänk till inlägg 18 februari 2019
Måndag:
Pasta med spännande sås: Mixa 1 stor knippa persilja med ca 60 g valnötter. Blanda med 2 pressade vitlöksklyftor, 1 tsk basilika och 1 dl parmesanost. Tillsätt 3-4 msk olivolja under omrörning. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Servera med pasta.
Tisdag:
Gyllene soppa: Skär 4 medelstora morötter, 1 bit rotselleri, 3 potatisar i grova bitar. Skiva 1 gul lök och fräs allt i olja. Häll över 1 liter grönsaksbuljong och krydda med 1 tsk körvel och lite salt. Låt puttra i ca 15 minuter. Skär 4 skivor lantbröd i små tärningar, fräs dem i olja tillsammans med 2 pressade vitlöksklyftor tills brödet är knaprigt.
Onsdag:
Stekt spätta med citronpotatis: Vänd 4 spättor i vetemjöl blandat med salt och peppar. Stek spättorna i 2 msk smör. Koka 700 g fasta potatisar. Blanda 4 msk olivolja, 3 msk pressad citronsaft, 3 tsk rivet citronskal och 3 msk hackad dill. Smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över den varma avrunna potatisen och blanda försiktigt.
Torsdag:
Ugnsstekt korv på äppelbädd: Sätt ugnen på 225 grader. Skiva 400 g falukorv, skala och tunnskiva 1 gul lök. Skala, kärna ur och skär 3-4 syrliga äpplen i tunna klyftor. Lägg äpple och lök i en smord ugnssäker form. Lägg på korven, skiva ett par tomater och lägg på korven. Strö över ½-1 tsk oregano och 1½ dl riven ost. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Fredag:
Crêpes med ostfyllning och sallad: Blanda 1 tub skaldjursost, 1 burk väl avrunnen tonfisk, 1 dl crème fraiche, 1½ kryddmått nymald svartpeppar. Fördela fyllningen på 16 crêpes eller 12 pannkakor och rulla samman. Strö över riven ost och gratinera i 250 grader ca 10 minuter.
Lördag:
Potatiskrustader med fyllning.
Söndag:
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | ||||||
|