Direktlänk till inlägg 18 februari 2019
Måndag:
Grönsaksgratäng: Lägg förvällda broccoli- och blomkålsbuketter i en ugnsform och häll på vit grundsås. Smaksätt med örter och mycket riven ost. Gratinera i 225 grader ca 10 minuter. Paprikasallad med cannellonibönor till.
Persikohalvor täckta med riven vit choklad, gratinera 10 minuter i 200 grader.
Tisdag:
Tonfiskpaj: Förgrädda ett pajskal och fyll det med 2 burkar avrunnen tonfisk och 2 skivade mogna tomater. Rör ihop 2 dl crème fraiche, 2 ägg, 2 tsk dragon, salt och peppar och bred över pajen. 1 dl riven ost över, 20 minuter i 200 grader.
Turkisk yoghurt, lönnsirap och rostade nötter.
Onsdag:
Gnid lammracks med pressad vitlök, rivet citronskal, salt och peppar. Ugnsstek till ca 60 graders innetemperatur. Servera med bulgursallad och vitlöksyoghurt.
Färsk frukt i säsong.
Torsdag:
Färsk tortelloni, vänd med lite brynt smör, stekt skogssvamp, pecorino och klippt persilja.
Filbunke med smulade pepparkakor.
Fredag:
Delikatessfat med plockmat: goda korvar, lufttorkad skinka, oliver, paté, gott bröd, olivolja och ostar.
Varva krossade chokladdrömmar med marsánkräm, bananskivor och tinade hallon i glas.
Lördag:
Tord man plaa, thailändska fiskkakor, med ris och böngroddar.
Apelsinglass: Blanda 1 liter halvtinad vaniljglass med 1 dl koncentrerad apelsinjuice. Frys igen, gärna i urgröpta apelsiner. Dekorera med bitar av klyftorna.
Söndag:
Stekt lövbiff med vitlökssmör och ratatouille på lök, zucchini, aubergine, paprika och tomat.
Fikontoppar: Blanda 250 g kesella med 2 dl vispad grädde, ½ dl florsocker och 2 msk kakao. Fördela smeten och 6 färska klyftade fikon i 4 ugnssäkra glas. Vispa 2 äggvitor med 1 dl socker och toppa med marängen. Gratinera kort i het ugn, tills marängen får färg.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | ||||||
|