Direktlänk till inlägg 18 februari 2019
Måndag:
Ädel squashsoppa: Lägg 500 g squash och 4 potatisar i bitar i en kastrull med 8 dl buljong. Koka 10-15 minuter. Mixa till en slät soppa. Rör ner 70 g mosad ädelost, 1 dl grädde och ½ dl persilja. Värm och smaka av med salt och peppar.
Tisdag:
Fyllda isterband: Skåra 4-5 isterband och lägg i en smord form. Hacka och blanda 2 små gula lökar, 2 inlagda rödbetor, 2 msk senap och 2 msk hackad persilja. Fördela blandningen i skårorna. Laga i 225 graders varm ugn, ca 15 minuter.
Onsdag:
Bondomelett: Fräs 1 hackad gul lök mjuk i lite margarin. Blanda ner 5 tärnade kokta potatisar och 100 g strimlad rökt skinka. Vispa samman 5-6 ägg, 3/4 dl vatten, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Häll smeten över lökblandningen och grädda omeletten färdig. Strö över kryddgrönt.
Torsdag:
Lax- och broccolipanna: Skär 400 g laxfilé i kuber och hacka 1 gul paprika. Skär ca 500 g broccoli i små buketter. Stek allt i lite flytande margarin. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citron. Häll över 1 dl fiskbuljong och låt sjuda några minuter. Servera med bröd, potatis och en klick smör.
Fredag:
Örtpotatis med rökt fisk: Blanda 1½-2 dl lätt crème fraiche med ½ dl av vardera dill, persilja och gräslök. Vänd ner 1 kg nykokt potatis. Servera avsvalnad till rökt makrill eller böckling.
Lördag:
Söndag:
Kapellmästarens skaldjurspanna.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | ||||||
|