Direktlänk till inlägg 28 februari 2019
Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, ca 30 minuter
Ingredienser:
Smält smör i en kastrull och häll i mjöl.
Värm tills mjöl och smör blandat sig.
Häll i mjölken i en tunn stråle under vispning.
Vispa hela tiden medan såsen blir varm och låt sjuda tills den tjocknat, cirka 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Ta kastrullen från värmen.
Hyvla zucchinin på längden med en osthyvel och strö över lite salt.
Skiva kassler tunt.
Varva sås, lasagneplattor, zucchini, kassler och ost i en gratängform.
Toppa med sås och ost.
Ställ in i ugnen cirka 30 minuter i 200 grader.
Täck eventuellt med folie på slutet om lasagnen blir för mörk.
Blanda ingredienserna till vitkålssalladen, smaka av med salt och peppar och servera till lasagnen.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | ||||||
|