Direktlänk till inlägg 28 juli 2019
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 paprikor, gärna olika färger
1 zucchini
1 knipplök
2 msk olivolja
1 citron
salt och peppar
Blomkålstabbouleh:
2 dl bulgur
300 g blomkål, ansad
0.5 dl finhackad persilja
2 msk olivolja
salt
Till servering:
lammkorv och morotshummus
fetaost
Gör så här:
Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.
Skiva zucchinin och skär lökarna på längden.
Vänd runt grönsakerna i olja och stek i grill- eller stekpanna tills de är mjuka.
Salta och peppra.
Dela citronen och stek snittytorna till fin färg.
Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
Mixa eller riv blomkålen till ett smul.
Lägg i en skål och häll på kokande vatten så att det täcker.
Låt stå ca 3 min och låt sedan rinna av i ett durkslag.
Stek korvarna.
Rör ihop bulgur, blomkål och persilja med olja och saften av de stekta citronerna.
Smaka av med salt.
Lägg upp på ett fat och toppa med de stekta grönsakerna.
Servera med lammkorv, morotshummus och fetaost.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|