Direktlänk till inlägg 31 juli 2019
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
400 g pasta
1 rödlök
250 g körsbärstomater
1 gurka
12 svarta oliver
10 soltorkade tomater i olja
25 g pinjenötter
1,5 dl grekisk yoghurt (gärna växtbaserad)
0,5 dl vegansk majonnäs
örtsalt
svartpeppar
1 kruka färsk basilika
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Låt svalna.
Strimla rödlök (lägg den i en skål med kallt vatten om du vill ha en mildare smak).
Skär körsbärstomaterna och gurkan i mindre bitar.
Skiva oliver och soltorkade tomater (spara lite vid sidan av till garnering).
Rosta pinjenötterna i en torr panna utan olja och ta ur dem ur pannan när de har fått fin färg.
Ställ undan till servering.
Blanda en dressing på växtbaserad yoghurt, vegansk majonnäs, örtsalt och peppar.
Hacka basilikan (spara ett par blad till servering).
Häll av vattnet från rödlöken.
Blanda dressingen med pastan och de övriga ingredienserna väl.
Lägg upp på serveringsfat och toppa med lite oliver, soltorkade tomater, rostade pinjenötter och basilika.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|