Direktlänk till inlägg 14 oktober 2021
Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, 20 minuter
Ingredienser:
10-12 färska lasagneplattor
600 g blandfärs
smör, att steka i
1 gul lök, riven
2 klyftor vitlök
400 g krossade tomater (eller passerade tomater)
0,5 dl chilisås
salt
peppar
olivolja, till formen
3 dl mozzarellaost, riven
färsk oregano, att garnera med
Béchamelsås:
100 g smör
1 dl vetemjöl
4 dl standardmjölk
5 dl vispgrädde
0,25 krm muskot, riven
salt
peppar
Servering:
krispsallad
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Hetta upp en stekpanna med smör och stek färs, lök och vitlök.
Finfördela färsen och se till att den blir genomstekt.
Blanda ner konserverade tomater, chilisås, salt och peppar.
Låt alltsammans sjuda, medan du gör béchamelsåsen.
Béchamelsås:
Smält smöret i en kastrull.
Vispa ner mjölet, och tillsätt mjölk och grädde under fortsatt vispning så att det inte blir klumpar.
Krydda med muskot, salt och peppar.
Låt koka upp och sjuda i ett par minuter.
Montering:
Ringla lite olivolja i en ugnsform.
Täck bottnen med béchamelsås och sedan med lasagneplattor.
Varva sedan sås, köttfärsröra, riven ost och lasagneplattor ungefär tre gånger.
Avsluta med sås och riven ost på toppen.
Grädda lasagnen i 20 minuter, eller tills osten fått vacker färg.
Servera tillsammans med en god och krispig sallad och toppa gärna med lite oregano.
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crčme fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crčme fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|