Direktlänk till inlägg 15 oktober 2021

Mozzarella- & spenatlasagne

Av Maria - 15 oktober 2021 16:30

Antal: 4-6 portioner

Ugn: 225-250 grader, 30-35 minuter


Ingredienser:

ca 400 g lasagneplattor
1 gul lök
2 klyftor vitlök
2 röda paprikor
smör, att steka i (eller olja) 

ca 500 g fryst bladspenat
500 g krossade tomater [500 g]
0,5 dl tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning

1 dl vatten
flingsalt
svartpeppar, nymalen
1 msk torkad timjan (eller oregano)
2 mozzarellaostar (ā 125 g)
1 dl soltorkade tomater i olja
1 dl parmesanost, finriven


Béchamelsås:

2 msk smör
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
flingsalt
svartpeppar, nymalen


Servering:
Sallad


Gör så här:

Skala och finhacka lök och vitlök.
Kärna ur och grovhacka paprikan.
Hetta upp en panna med smör eller olja och fräs mjuk på inte alltför hög värme och utan att löken tar färg.

Tillsätt spenaten, något tinad.
Låt puttra i 3–4 minuter.
Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, buljong och vatten.

Låt puttra i ca 10 minuter.
Smaka av med flingsalt, peppar, timjan eller oregano.
Smält smöret till bechamelsåsen i en kastrull.
Vispa ner mjölet.

Häll på mjölken under vispning och låt koka upp.
Smaka av med salt och peppar.
Smörj en ugnsfast form med smör.
Varva sedan tomat- och spenatsås, lasagneplattor, bitar av mozzarella och bechamelsås.
Översta lagret ska vara bechamelsås.
Hacka de soltorkade tomaterna och strö över gratängen.
Toppa med den rivna parmesanosten.

Gratinera lasagnen i 225–250 grader varm ugn i 30–35 minuter.
Späd med någon deciliter vatten under tiden om den känns torr.
Täck med folie mot slutet om den blir för bränd.
Servera den krämiga lasagnen med en sallad.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Torsdag 16 maj 15:45

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap  2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad   Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...

Av Maria - Torsdag 16 maj 09:30

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...

Av Maria - Onsdag 15 maj 15:15

Antal: 4 ´portioner   Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crčme fraîche2 dl sweet chi...

Av Maria - Onsdag 15 maj 08:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crčme fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...

Av Maria - Tisdag 14 maj 14:15

Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter   Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards