Direktlänk till inlägg 15 oktober 2021
Antal: 4-6 portioner
Ugn: 225-250 grader, 30-35 minuter
Ingredienser:
ca 400 g lasagneplattor
1 gul lök
2 klyftor vitlök
2 röda paprikor
smör, att steka i (eller olja)
ca 500 g fryst bladspenat
500 g krossade tomater [500 g]
0,5 dl tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl vatten
flingsalt
svartpeppar, nymalen
1 msk torkad timjan (eller oregano)
2 mozzarellaostar (ā 125 g)
1 dl soltorkade tomater i olja
1 dl parmesanost, finriven
Béchamelsås:
2 msk smör
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
flingsalt
svartpeppar, nymalen
Servering:
Sallad
Gör så här:
Skala och finhacka lök och vitlök.
Kärna ur och grovhacka paprikan.
Hetta upp en panna med smör eller olja och fräs mjuk på inte alltför hög värme och utan att löken tar färg.
Tillsätt spenaten, något tinad.
Låt puttra i 3–4 minuter.
Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, buljong och vatten.
Låt puttra i ca 10 minuter.
Smaka av med flingsalt, peppar, timjan eller oregano.
Smält smöret till bechamelsåsen i en kastrull.
Vispa ner mjölet.
Häll på mjölken under vispning och låt koka upp.
Smaka av med salt och peppar.
Smörj en ugnsfast form med smör.
Varva sedan tomat- och spenatsås, lasagneplattor, bitar av mozzarella och bechamelsås.
Översta lagret ska vara bechamelsås.
Hacka de soltorkade tomaterna och strö över gratängen.
Toppa med den rivna parmesanosten.
Gratinera lasagnen i 225–250 grader varm ugn i 30–35 minuter.
Späd med någon deciliter vatten under tiden om den känns torr.
Täck med folie mot slutet om den blir för bränd.
Servera den krämiga lasagnen med en sallad.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crčme fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crčme fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|