Alla inlägg under januari 2012

Av Maria - 27 januari 2012 08:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

600 g laxfilé från mittbiten


Koklag:

1 morot

1 rödlök

5 stora dillkvistar

1 1/2 liter vatten

1 1/2 dl vitvinsvinäger

3 msk salt

3 hela vitpepparkorn

5 hela svartpepparkorn

2 lagerblad


Dillmajonnäs:

1 dl majonnäs

1 msk gräddfil

1 msk finhackad dill

1 tsk pressad citronsaft

Salt

Malen vitpeppar


Till servering:

Stora salladsblad

Nykokt broccoli eller blomkål i små buketter

Hårdkokta ägg

Rädisor

Dill


Gör så här:

Skär eventuellt bort skinn från laxen och dela laxen i 2x2 centimeter stora kuber och lägg dem i en gratängform med hög kant.

Lämna en centimeterbred lucka mellan kuberna.

Skala och skiva morot och rödlök.

Dela dillkvistarna i mindre bitar, cirka 6 centimeter.

Koka upp vatten, vinäger, salt, pepparkorn, lagerblad, morot, rödlök och dillkvistar.

Koka i cirka 10 minuter.

Slå den heta lagen över laxen och låt svalna i rumstemperatur.

Servera direkt ljummen eller låt stå kallt till nästa dag.

Till dillmajonnäsen: Blanda samman majonnäs, gräddfil.dill och citronsaft, krydda med salt och peppar.
 Förvara svalt till servering.

Vid servering: fördela 1-2 bitar inkokt lax, grovhackade ägg, broccoli och rädisor på stora salladsblad. Toppa med dillmajonnäs och dillkvist.

ANNONS
ANNONS
Av Maria - 26 januari 2012 15:45

Antal: 4 portioner

Ugn: 200 grader i 15 minuter


Ingredienser:

4 träspett, delade på mitten och blötlagda

400 g lammfärs

1 äggula

2 msk finhackad färsk timjan

1 pressad vitlöksklyfta

Salt

Peppar

Smör

Salladsblad

Rädisor


Ajvardip:

1 dl ajvar

1 dl créme fraiche

1/2 dl majonnäs

Salt

Peppar

Vitlök om man vill


Gör så här:

Blanda färsen med kryddor och ägg.

Forma 8 avlånga biffar och kläm fast dem på var sitt spett.

Bryn dem i smör i panna på spisen och stek sedan färdigt i ugn, 200 grader i 15 minuter.

Blanda under tiden dippen.

Servera gärna dipp och spett på en bädd av strimlad sallad, skivade rädisor och färsk timjan.

Av Maria - 26 januari 2012 15:15

Ugn: 175 grader, ca 1 timme


Ingredienser:

6 dl vetemjöl
4 dl havregryn
1 dl grovt rågmjöl
1 msk bakpulver
1 msk brödkrydda t ex kummin
1½ dl torkade tranbär
1½ dl torkade aprikoser i små bitar
2 dl pinjekärnor
2 dl solroskärnor
1 dl linfrö
1 liter lättfil
3/4 dl Mörk Sirap
½ dl rapsolja

 

Gör så här:

Blanda alla torra ingredienser i en skål.

Tillsätt fil, sirap och olja och blanda ordentligt.

Häll upp i två smorda, avlånga formar.

Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 1 timme.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se