Alla inlägg under januari 2012

ANNONS
ANNONS
Av Maria - 20 januari 2012 15:00

Ingredienser:

2 dl créme fraiche

1/2 dl majonnäs

1 msk fransk senap

1 msk finhackade färska salviablad

Salt

Peppar


Gör så här:

Blanda och ställ kallt till servering.

Av Maria - 20 januari 2012 10:30




Antal: 2 stycken

Jäsning: 30-40 min + 20 min

Ugn: 200 grader, ca 40 min


Ingredienser:

1½ dl vetekross
2-3 dl vatten
50 g jäst
5 dl ljummet vatten
2 msk olja
½ dl Brödsirap
½ msk salt
1 ägg
1 dl Fibrex
ca 14 dl vetemjöl

 

Gör så här:

Koka vetekrosset mjukt i vattnet.

Häll bort överflödigt vatten och låt svalna.

Smula jästen i en bunke.

Häll över det ljumma vattnet och rör om.

Tillsätt oljan, brödsirapen, saltet, ägget och Fibrex-flingorna.

Tillsätt vetemjölet, lite i sänder, tills degen släpper bunkens kanter.

Låt jäsa i 30-40 minuter.


Ta upp degen på bakbordet och knåda den blank och smidig.

Den får inte ha några sprickor.

Dela degen i 2 delar och forma till limpor.

Lägg dessa i smorda 1½ l formar.

Låt jäsa i 20 minuter.


Sätt ugnen på 200 °C.

Grädda formbröden på nedersta falsen i ugnen i ca 40 minuter.

Pensla de färdiga bröden med vatten.




Av Maria - 19 januari 2012 18:45




Antal: 1 plåtstort bröd

Ugn: 200 grader, ca 30 minuter


Ingredienser:

2 dl vetemjöl (ca 120 g)

1 dl hela linfrön

1 dl sesamfrön

1 dl melonkärnor eller solroskärnor

½ tsk salt

2 dl vatten, kallt

½ tsk kumminfrön

½ tsk flingsalt


Gör så här:
Blanda mjöl, linfrön, sesamfrön, melonkärnor och salt med vatten.

Bred ut tunt på en plåt med bakplåtspapper.

Hjälp ev. till med en blöt slickepott.

Strö över kummin och flingsalt, tryck till lätt.

Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.

Kontrollera så att det inte blir bränt.

Låt svalna och bryt brödet i mindre bitar.




Av Maria - 19 januari 2012 12:00

Ingredienser:

1 kg körsbär

2 dl vatten

500-800 g (6-9 dl) socker

1 kryddmått natriumbensoat per kg färdig sylt


Gör så här:

Rensa, skölj och kärna ur bären.

Koka vatten och socker till en klar och simmig sockerlag.

Skumma lagen om det behövs.

Lägg i bären och låt sylten koka ca 15 minuter eller tills bären är fyllda med lag.

Skaka grytan då och då.

Dra av grytan från värmen.

Skumma sylten väl.

Tillsätt natriumbensoat utrört i lite sylt.

Ös upp sylten på varma burkar.

Paraffinera och bind över burkarna.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se