Alla inlägg under januari 2012
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
200 g färskost
1½ dl kondenserad mjölk
1 lime (juice och skal)
4 digestivekex
Färska bär att garnera med
Gör så här:
Blanda färskost, kondenserad mjölk, limejuice och limeskal.
Krossa kexen grovt och fördela i små portionsglas.
Toppa med färskostkrämen och färska bär.
Plättar med rabarberkompott och vaniljcréme
Phad Phak Ruam Mit (Sauterade grönsaker)
Pla Thord Rad Sauce Priew Wan (Sötsur sjötunga)
Pilgrimsmusslor med lime, olivolja och sweet chili
Parmesankyckling med bönsallad
Pösiga vaniljplättar med björnbär och hallon (LCHF)
Pepparkakor fyllda med chokladtryffel
Pepparkakskex med pumpakärnor
Panforte från Siena
Popcorn med rosmarin & mjölkchoklad
Pepparkaksgrissini med parmesan och flingsalt
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 gula lökar
Smör eller kokosfett för stekning
200 g rödbetor
5 dl vatten
1 buljontärning eller fond
20 g smör
2 dl créme fraiche
Salt
Peppar
2-3 tsk vitvinsvinäger
150 g fetaost
20 g pinjenötter
Några basilikablad
100 g svarta oliver
Gör så här:
Hacka löken och fräs den i smör eller kokosfett i en kastrull.
Skala rödbetorna och skär dem i tärningar.
Lägg dessa i kastrullen och häll på vatten och smula ner buljongen.
Tillsätt även det extra smöret.
Koka tills rödbetorna är mjuka.
Tillsätt créme fraiche och smaka av med salt och peppar.
Smaka också av med vinäger.
Skär fetaosten i tärningar och rosta pinjenötterna.
Servera soppan med fetaosten, pinjenötterna, basilikabladen och svarta oliver.
Antal: 20 stycken
Jäsning: 30 min + 30 min
Ugn: 225 grader, ca 15 min
Ingredienser:
5 dl vatten
2 msk potatismjöl
50 g jäst
1 dl havrekli
3 msk Brödsirap
1 tsk salt
cirka 1 liter Manitoba Cream vetemjöl
potatismjöl
Gör så här:
Blanda vatten och potatismjöl i en kastrull och koka upp.
Ställ åt sidan för att svalna av till 37 °C.
Smula jästen i en skål och häll på den avsvalnade deg vätskan.
Rör tills jästen löst sig.
Tillsätt havrekli, brödsirap och salt.
Arbeta in mjöl tills degen släpper skålens kanter.
Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig.
Forma degen till en rulle som delas i 20 lika stora bitar.
Doppa ena sidan av bulle bitarna i potatismjöl och lägg på plåt med bakplåtspapper.
Mjölsidan skall vara upp.
Låt jäsa i 30 minuter.
Grädda bullarna mitt i ugnen i 225 °C i cirka 15 minuter.
Låt svalna på galler UTAN bakduk.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 msk smör
1½ msk kakao
1 msk sirap
3 msk socker
1 dl grädde
Till servering:
Glass
Gör så här:
Smält smöret och vispa i kakaon.
Tillsätt sirap, socker och sist grädde.
Låt koka ihop och späd med lite vatten om det behövs.
Låt svalna.
Servera till glass, gärna vanilj eller t.ex en nötglass.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|