Direktlänk till inlägg 6 februari 2013
Antal: 2 bröd
Jäsning: 1 timme + 1 timme
Ugn: 200 grader, 35-40 minuter
Ingredienser:
25 g jäst
5 dl vatten
½ dl olivolja
2 tsk salt
5 dl dinkelsikt (ca 300 g)
6½ dl rågsikt (ca 360 g)
100 g grovhackade valnötter
Gör så här:
Rör ut jästen med ljummet vatten (37 grader) i en bunke eller köksmaskin.
Tillsätt olja, salt, dinkelsikt och rågsikt.
Arbeta degen tills den är smidig, 7-10 minuter för hand eller ca 5 minuter med maskin.
Tillsätt valnötterna mot slutet.
Jäs under bakduk ca 1 timme.
Knåda degen lätt på mjölat bakbord.
Dela den i 2 delar och forma limpor.
Lägg dem i två smorda brödformar.
Jäs utan bakduk ca 1 timme.
Pudra gärna lite mjöl över bröden.
Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 minuter.
Låt bröden svalna på galler under bakduk.
Antal: 4 portioner Ugn: 100 grader, 15-20 minuter Ingredienser: 700 g laxfilé (färsk)1 dl gräslök, finhackad4 msk svarta sesamfrön, rostade (eller vita)1 knippe rädisa, i tunna skivorflingsalt Glaze:1 dl ostronsås1 dl sweet chilisås1 tsk fä...
Antal: 4 portioner Ugn: 200 grader, ca 15 minuter Ingredienser: 500 g nötfärs (eller annan valfri färs, t ex vegofärs)200 g fryst majs1 röd paprika1 gul lök4 klyftor vitlök 1 msk torkad oregano2 tsk paprikapulver2 tsk malen spiskummin3-4 ms...
Antal: 4 portioner Ingredienser: Potatisdressing:120 g olivolja1 msk havssalt2 msk rödvinsvinäger50 g färsk bladpersilja, hackad20 g färsk koriander, hackad 4 klyftor vitlök, finhackade1 röd chilifrukt, färsk, finhackad utan kärnorsvartpeppar...
Rör smör mjukt och smidigt, smaksätt det med litet socker och konjak, rulla smöret till en rulle, som får ligga en stund i kylskåpet, så att den blir hård. På varma, nygräddade, hoprullade pannkakor läggs en skiva av det kalla smöret, just ...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 60 g strösocker2 ägg2 äggulor50 g olivolja200 g soyafraîche 100 g mandeldryck50 g glutenfri mjölmix50 g mandelmjöl5 g vaniljsockerca 0,5 krm salt500 g körsbär, tinadeflorsocker (till servering) Gör så...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | ||||||
|