Direktlänk till inlägg 14 februari 2013
Antal: 4 personer
Ingredienser:
3 rödbetor (ca 300 g)
1 msk balsamvinäger
3 msk olivolja
1 rosmarinkvist
1 vitlöksklyfta
1 krm strösocker
1 krm salt
½ krm nymald svartpeppar
Fetaröra:
½ dl cashewnötter
2 salladslökar
200 g fetaost
75 g naturell färskost
2 msk finhackad persilja
½ tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
8 skivor lantbröd eller stora skivor formbröd
Vitlöksdipp:
½ dl majonnäs
2 msk créme fraiche
1 vitlöksklyfta
1 msk pressad citron
1 krm salt
½ krm nymald svartpeppar
Gör så här:
Koka rödbetorna mjuka, ca 30 minuter.
Skala dem under rinnande kallt vatten och skär dem i skivor.
Blanda vinäger, olja, rosmarin, pressad vitlök, socker, salt och peppar.
Häll dressingen över rödbetorna och marinera ca 15 minuter.
Fetaröra:
Rosta nötterna i en torr, het stekpanna.
Hacka dem grovt.
Ansa och strimla salladslöken.
Smula fetaosten och blanda med färskost, salladslök, persilja, salt och peppar.
Rör i nötterna.
Dipp:
Blanda majonnäs och créme fraiche.
Skala och pressa i vitlöken.
Smaksätt med citronsaft, salt och peppar.
Fördela fetaoströran på 4 brödskivor.
Toppa med rödbetsskivor.
Lägg på resten av brödskivorna och tryck till.
Grilla eller stek mackorna frasiga i smörgåsgrill eller stekpanna ca 3 minuter på varje sida.
Halvera mackorna och servera dem med vitlöksdippen.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | ||||||
|