Direktlänk till inlägg 21 februari 2013
Antal: 30 stycken
Jäsning: 45-60 minuter
Ingredienser:
4 dl mjölk
12½ dl vetemjöl
25 g torrjäst
1 tsk salt
1 ägg
2 dl puffat rostat ris
Gör så här:
Värm mjölken till 45°C.
Blanda mjöl, torrjäst och salt och rör ner det i mjölken tillsammans med ägg och rostat ris.
Degen blir ganska lös.
Täck över och låt den jäsa 45-60 minuter.
Dela degen i mindre delar.
Forma knubbiga rullar.
Låt dem ligga ca 10 minuter.
Koka upp rikligt med vatten (utan salt) i en stor gryta.
Lägg hela rullarna i det kokande vattnet.
Koka 10 minuter, vänd rullarna och koka ytterligare 10 minuter.
Ta upp knödeln och skär i skivor med en vass kniv eller osttråd.
Servering:
Ät knödeln varm till kött.
Kall knödel kan skäras i bitar och stekas i stekpanna med omelettsmet över. Saltgurka passar bra till.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | ||||||
|