Alla inlägg under juni 2013
Ingredienser:
5 cl tranbärsjuice
½-1 cl ingefärsjuice
3 cl citronjuice
2 cl flytande honung
Kolsyrat vatten
Gör så här:
Skaka de fyra ingredienserna och sila upp i ett högt smalt glas.
Toppa med kolsyrat vatten.
Garnera med en apelsinskiva.
Servera med is.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
½ dl nutella
½ dl hackade nötter
2-3 kakor (t.ex. Maryland)
2 dl marshmallows
Pizzadeg (räcker till 12 s'morepizzor eller 4 normalstora pizzor):
4 dl vetemjöl
1 nypa salt
2 tsk bakpulver
½ dl olivolja
1½ dl mjölk
Chokladsås:
1 dl socker
1 dl kakao
1 nypa salt
1 dl mjölk (eller grädde)
Gör så här:
Pizzadeg:
Blanda mjöl, salt och bakpulver.
Rör i oljan och mjölk.
Knåda till en smidig deg.
Chokladsås:
Blanda socker, kakao och salt i en liten kastrull.
Blanda ut med mjölken.
Koka på låg värme i några minuter.
Kavla ut degen och forma till fyra små pizzor.
Använd en skål att markera en cirkel i degen med.
Skär cirklarna ur degen.
Bred nutella på degen, men behåll en liten kant runtom utan topping.
Strö på nötter.
Krossa kakorna och strö på.
Lägg på grillen (ev. på folie).
Låt ligga till dess att pizzadegen har bakats.
Lägg på marschmallows och grilla ytterligare några minuter, tills marschmallowsen börjar smälta.
Spritsa ut chokladsåsen över pizzorna.
Ingredienser:
3 röda parikor
3 gula paprikor
3 gröna paprikor
500 g tomater
300 g schalottenlök
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
1 tsk riven, färsk ingefära
2 dl vitvinsvinäger
2-3 msk Colmans senapspulver
1 mask paprikapulver
1 tsk salt
1 tsk chilipulver
1 förpackning Syltsocker 1+3
Gör så här:
Skölj och kärna ur paprikorna.
Skär dem i små tärningar.
Skålla, skala och tärna tomaterna.
Skala och tärna löken.
Finhacka eller riv vitlöken.
Hetta upp olja i en gryta och fräs grönsakerna tills de är mjuka men inte fått färg.
Tillsätt övriga ingredienser och koka i 3-4 minuter.
Häll upp på varma, väl rengjorda burkar.
Förslut.
Förvara svalt.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 portioner quinoa
100 g brytbönor
1 dl linser (gärna gröna, men alla går bra)
15 valnötter
3-4 salladslökar
Dressing:
½ dl olja
1 msk citronjuice
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
Koka quinoan enligt anvisningen på paketet.
Förväll bönorna i en eller ett par minuter.
Koka linserna enligt anvisningen på paketet.
Grovhacka nötterna.
Strimla löken.
Blanda olja, citron, salt och peppar till dressing.
Blanda quinoa, bönor, linser, nötter och lök.
Häll över dressingen.
Tips!
Quinoa är ett glutenfritt frö med otroligt högt proteininnehåll.
Är utmärkt istället för ris eller pasta.
Har inte mycket egensmak, men bra konsistent, och fröet suger snabbt upp smaksättare.
Ingredienser:
4 cl granatäppeljuice
2 cl klar äppeljuice
3 cl citronjuice
1½ cl flytande honung
Gör så här:
Skaka ihop samtliga ingredienser.
Sila upp i cocktailglas.
Garnera med ett vridet citornskal och hallon.
Ingredienser:
1 chipotle (lägg i blöt 10 minuter)
2 vitlöksklyftor
1 msk soja
3 msk olja
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar, krossad
Gör så här:
Skär bort den hårda kvisten på chilin och hacka chilin fint.
Rör ihop alla ingredienser.
Marinera köttet i ca 1-2 timmar i marinaden.
Smakrik marinad som passar bra till nötkött och fisk.
Ingredienser:
2 vitlöksklyftor
1 lime, skal och saft
2 äggulor, rumstemperade
2½ dl rapsolja, rumstemperad
Salt
Grov svartpeppar
Gör så här:
Riv limeskalet.
Undvik de vita delarna.
Pressa vitlöksklyftorna och saften av limen i en bunke.
Tillsätt äggulorna och oljan.
Använd stavmixen och pulsa till en limeaioli.
Smaka av aiolin med salt och peppar.
Ingredienser:
20 gröna pepparfrukter
20 röda pepparfrukter
8 dl vatten
2 dl Strösocker
1½ - 2 dl ättiksprit
½ dl salt
Gör så här:
Lägg chilin i kokande vatten i en gryta och koka i 5-15 minuter, längre koktid ger mildare smak.
Häll bort vattnet.
Blanda samman vatten, ättiksprit, socker och salt och koka upp.
Lägg i de förvällda chilifrukterna och sjud utan lock i 5-15 minuter.
Lägg chilifrukterna i varma, väl rengjorda burkar.
Häll på lagen och förslut burkarna.
Förvara i kylskåp.
Gott till hamburgare, kebab eller i t ex köttgrytor.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|