Alla inlägg under juni 2013

Av Maria - 11 juni 2013 13:45

Ingredienser:

1 tsk apelsinmarmelad med skal

5 cl morotsjuice

1½ cl limejuice

1-1½ cl agavesirap


Gör så här:
Rör ut marmeladen i morotsjuicen.

Häll på övriga ingredienser.

Skaka ihop och sila upp.

Dubbelsila gärna genom en tesil för att inte få med något skal från marmeladen.

ANNONS
Av Maria - 11 juni 2013 11:45

Ingredienser:

½ tsk svartpeppar

4 msk flytande honung

3 msk majsolja

2 mks vit balsamvinäger

1 vitlöksklyfta, finhackad

½-1 jalapenõ, finhackad


Gör så här:
Blanda alla ingredienser och koka upp, dra av från värmen och låt svalna.

Förvara glazen i en burk i kylen.

Ta fram glazen ett par timmar innan den ska användas, om du har sparat den.


Läcker glaze som smakar gott till kyckling.

ANNONS
Av Maria - 11 juni 2013 09:30




Antal: 48 kakor

Ugn: 225 grader, ca 12 minuter


Ingredienser:

250 g smör

1½ dl socker

2 ägg

7 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker


Fyllning:

1 dl fast sylt eller gelé


Glasering:

1½ dl florsocker

1 msk vatten


Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Rör smör och socker smidigt.

Vispa i äggen ett i taget.

Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten.

Arbet ihop till en deg och dela i fyra bitar.

Rulla ut längderna lika långa som plåten.

Lägg på plåt med bakplåtspapper och tryck en fördjupning längs mitten.

Lägg i sylt och grädda i ugnen i ca 12 minuter.

Låt svalna.

Rör ihop florsocker och vatten och ringla över längderna.

Låt stelna och skär sedan i bitar.




Av Maria - 11 juni 2013 08:45




Ingredienser:
1 medelstor, färsk habanero eller 3-4 röda chili

2 vitlöksklyftor

½ gul lök

3 färska, medelstora, väldigt mogna tomater

Färsk ingefära (ca 1-2 cm lång)

½ tsk salt


Gör så här:

Skala löken och ingefäran.

Lägg allt i en matberedare och mixa ihop i ett par minuter.

Styrkan påverkas också av mängden tomater och hur saftiga de är.

Såsen passar till både fisk- och kötträtter men ska helst användas vid sidan om någon annan sås.

Tänk på att alla råvaror är färska och därför ska rester bevaras i kylskåp.




Av Maria - 10 juni 2013 19:15

Mängd: ca 1 liter


Ingredienser:
1 citron, det tunna gula skalet

2 kvistar färsk rosmarin

6 lätt krossade svartpepparkorn

70 cl brännvin special

2 dl söt sherry


Gör så här:

Tvätta och borsta citronen väl och skala av det yttersta tunna gula skalet med en potatisskalare.

Lägg citronskal, rosmarin och peppar i en glasburk med lock.

Fyll på med brännvin och sherry.

Sätt på locket och låt burken stå i rumstemperatur 24 timmar.

Sila upp snapsen på flaska och den är färdig att avnjutas.

Snapsen vinner inte på ytterligare lagring.

Kavla ut degen och forma till fyra små pizzor.

Använd en skål att markera en cirkel i degen med.

Skär cirklarna ur degen.

Bred nutella på degen, men behåll en liten kant runtom utan topping.

Strö på nötter.

Krossa kakorna och strö på.

Lägg på grillen (ev. på folie).

Låt ligga till dess att pizzadegen har bakats.

Lägg på marschmallows och grilla ytterligare några minuter, tills marschmallowsen börjar smälta.

Spritsa ut chokladsåsen över pizzorna.

Av Maria - 10 juni 2013 18:00

Antal: ca 30 kringlor

Ugn: 175 grader, ca 12 minuter


Ingredienser:
150 g smör

4 msk socker

½ dl grädde

1 tsk vaniljsocker

1 nypa salt

4 dl vetemjöl

Vatten till pensling

Pärlsocker


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda smör och socker.

Tillsätt grädden lite i taget och vispa ordentligt.

Tillsätt de torra ingredienserna och blanda till en smidig deg.

Dela degen i två delar och därefter i 15 mindre bitar.

Rulla varje bit avlånga och forma till fina kringlor.

Lägg upp på bakplåtspapper och pensla med lite vatten.

Strö över pärlsocker och grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.

Av Maria - 10 juni 2013 18:00




Ingredienser:
750 g gula tomater
250 g gul lök
1 dl Strösocker
1 dl vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1 msk gurkmeja
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
½ tsk cayenenpeppar
1 dl Gelésocker Multi

 

Gör så här:
Skålla, skala och tärna tomaterna.

Skala och hacka löken.

Blanda tomat, lök, vinäger, socker och dijonsenap i en gryta och koka i 30-40 minuter under omrörning. Tillsätt kryddorna och gelésockret och koka i 5 minuter.

Häll upp på varma, väl rengjorda burkar.

Förslut. Förvara i kylskåp.

Fungerar även med tomater i andra färger.




Av Maria - 10 juni 2013 11:30

Ugn: 175 grader, ca 40 minuter


Ingredienser:

300 g margarin

4 dl socker

4 ägg

6 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 dl vatten

Rivet skal av ½ citron


Glasyr:
4 dl siktat florsocker

4 msk vatten eller mjölk


Garnering:
4 msk hackad, syltad blandad frukt


Gör så här:

Rör socker och matfett poröst.

Tillsätt äggen ett i sänder.

Blanda mjöl och bakpulver och rör ned det i smeten.

Tillsätt vatten och smaktillsats.

Grädda kakan i smord och bröad långpanna ca 40 minuter i 175 graders ugnsvärme.


Låt kakan kallna och skär den i fyrkantiga bitar.

Glasera kakorna och strö över den hackade frukten som konfetti innan glasyren stelnat.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se