Direktlänk till inlägg 9 oktober 2014
Antal: 4 portioner
Ugn: 225 grader, 10 minuter + 200 grader, ca 35 minuter
Ingredienser:
Pajdeg:
50 g valnötter
2½ dl vetmjöl
100 g smör
2 msk vatten
Fyllning:
250 g chévreost
10 g soltorkade tomater, marinerade
3 ägg
3 dl mjölk
½ tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
2 msk timjan hackad
Sallad:
2 msk citron, pressad
3 msk olivolja
2 krm salt
2 päron
1 salladslök
1 påse salladsskott, blandade (150 g)
Gör så här:
Pajdegen:
Mixa valnötterna i matberedare.
Tillsätt mjöl och smör, skuret i mindre bitar.
Häll i vattnet och blanda snabbt ihop till en deg.
Tryck eller kavla ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter.
Ställ formen i kylskåpet ca 30 min.
Sätt ugnen på 225°.
Nagga bottnen och förgrädda mitt i ugnen ca 10 min.
Fyllning:
Strimla tomaterna.
Mixa hälften av osten i matberedare tillsammans med ägg, mjölk, salt och peppar.
Skiva resten av osten.
Fördela tomater, ost och timjan i pajskalet.
Häll över äggstanningen.
Sänk ugnsvärmen till 200° och grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 35 min.
Sallad:
Blanda citronsaft, olja och salt.
Kärna ur päronen och skär dem i tunna klyftor.
Vänd ner dem i dressingen.
Strimla salladslöken och blanda med päronen.
Vänd ner skotten precis innan salladen serveras till pajen.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crème fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|