Alla inlägg under mars 2015
Antal: 4-6 portioner
Ugn: 225 grader
Ingredienser:
5 äggvitor
½ tsk bakpulver
3½ dl strösocker
Gör så här:
Vispa äggvitorna hårt och vänd ner sockret blandat med bakpulver.
Fyll marängmassan i smord, rund form, varför inte en suffléform.
Gör en grop i mitten och sätt in i 225 graders het ugn.
Stäng luckan och stäng också av ugnsvärmen.
Låt marängen stå till nästa dag då den serveras med vispgrädde och nyplockade hallon eller blåbär, i "hålet i mitten".
Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, 25-30 minuter
Ingredienser:
5 dl okokta makaroner
1 msk salt
250 g rökt fläsk i fina tärningar
Äggstanning:
3 ägg
4 dl mjölk
Ev. salt
Vitpeppar
1 dl fint riven morot
1½ dl riven ost
Gör så här:
Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen, sila av vattnet.
Fräs upp fläsket och blanda med morot och makaroner.
Lägg i smord ugnssäker form, slå över äggstanningen, strö över osten och grädda 25-30 minuter i 200 grader.
Ananas
Apelsin
Aubergine
Avokado
Banan
Blodapelsin
Citron
Clementin
Grapefrukt
Granatäpple
Gurka
Kiwi
Lime
Melon
Mango
Äpplen
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|