Alla inlägg under mars 2015
Antal: 4 portioner
Ugn: 175 grader, 10 minuter + 30-35 minuter
Ingredienser:
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
125 g margarin
1 st finhackad gul lök
400 g blandfärs
1 klyfta vitlök
½ burk krossade tomater
1 msk oxfond
2 msk chilisås
Salt
Peppar
2½ dl Crème fraiche (vitlök,örter)
2 dl Riven mild ost
Körsbärstomater
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Tärna ner kallt smör i mjölet och rör ner vatten.
Arbeta till en smidig deg.
Ställ kallt i 15 min.
Tryck ut degen i ugnsformen och stick med gaffeln och förgrädda i 10 min.
Fräs smör i en panna och stek löken glansig, i med färsen, tillsätt krossade tomater, fond, chilisås, låt puttra upp.
Smaka av med salt och peppar.
Fyll sedan ugnsformen med fyllningen.
Rör ihop toppingen, dekorera med tomaterna och ställ i ugnen.
Stå i ugnen 30-35 min eller tills pajen fått fin färg.
Skördetid:
September - oktober
Svensk i butik:
September - maj
Smakar:
Sött och milt med kryddig ton.
Använd till:
Soppor och puréer, eller som gräddkokt eller friterat tillbehör till fisk.
Passar bra i ugn med andra rotfruktskompisar, olja, örter och lite salt.
Förvaras i kylen utan plastpåse för bättre hållbarhet.
Strimla och bryn 400 g skinkschnitzel och 1 gul lök i 1 klick smör.
Krydda med 1 tsk salt, 1 krm parpikapulver, 1 krm ingefära och lite svartpeppar.
Blanda i 1 liten (200 g) bruk ananasbitar med naturell juice.
Späd med 2 dl köttbuljong ohc låt allt puttra ihop under lock ca 30 minuter.
Rör sist i 1 dl créme fraiche blandad med 1 msk vetemjöl, koka ett par minuter.
Servera med kokt ris och strimlad kinakål.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 st stora lökar
1 msk ingefära
2 tsk salt
1 dl olivolja
1 burk tomatkross
500 g köttbitar
2 msk curry
1 tsk chili
1 st buljong (tärning)
Gör så här:a
Hacka lökarna i ringar, och fräs dom i 20 min i en kastrull .
Ha i 1 msk med ingefära 2 tsk salt, och olivolja.
Ha i en burk med tomatkross, och låt det ligga i 5 min och sjuda.
Ös i 500 g köttbitar, 2 msk curry, 1-2 tsk chili och 1 buljong (tärning) salt och låt de ligga och dra sig i en timma.
Klar för att njutas!
Skala och hacka 1 gul lök och skiva 1 vitlöksklyfta.
Fräs det med lite smör.
Lägg ner 400 g köttfärs och låt den få färg.
Tillsätt 1 burk krossade tomater, 1 msk tomatpuré, 4 msk vatten, 1 tsk oregano, salt och peppar.
Låt puttra 5-10 minuter.
Servera med pasta.
Antal: 2 portioner
Ingredienser:
250 g kycklinglårfilé
½ st Gul lök, hackad
2 st vitlöksklyftor, hackade
Marinad:
1 st kryddnejlika
3 st svartpepparkorn
½ krm cayennepeppar
½ tsk torkad oregano
½ msk curry
2 msk kinesisk soya
Sås:
2 dl tomat juice
2 krm salt
½ msk vetemjöl
Gör så här:
Blanda kött med gul lök och vitlök i en skål.
Stöt kryddnejlika och pepparkorn.
Blanda dem med övriga kryddor och soja till en marinad.
Blanda kött och lök med marinaden.
Låt helst ligga 1 timme men det går att fortsätt tillagningen genast.
Koka upp tomatjuice och lägg ner kött och lök.
Låt koka ca 15 min.
Blanda mjölet med lite kallt vatten och rör ner redningen i grytan.
Koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt.
Servera med ris, mango chutney och rårivna morötter
Skördetid:
Augusti - december
Svensk i butik:
Augusti - februari
Smakar:
Mycket krispigt och milt likt vitkålen, fast med fylligare kålsmak.
Använd till:
Sallader eller bowls som råhyvlad eller picklad.
Även god att smörsteka med citrus och kanel.
Idag är det lätt att få tag på färsk ingefära i varuhusens grönsaksdiskar.
Den ser ut som en knölig, brun stam och bör skalas och hackas, skivas eller rivas före tillagningen.
Den finns också att köpa färdigmald på burk.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|