Alla inlägg under maj 2015
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 nektariner
2 salladslökar
1 röd chili
Pressad saft av 1 lime
2 msk olivolja
Flingsalt
Nymald peppar
1 avokador
2 msk koriander
Gör så här:
Skär nektarinerna i mindre bitar.
Strimla löken och finhacka chilin.
Blanda nektariner, lök, chili, lime och olja.
Smaka av med salt och peppar.
Gröp ur avokadoköttet.
Vänd ner avokado och koriander vid servering.
Servera till t.ex grillat.
Ingredienser:
1 kg krikon
1/2 liter vatten
500-750 g (6-9 dl) socker
1 kryddmått natriumbensoat per kg sylt
Gör så här:
Skölj, skålla, skala och kärna ur frukten.
Koka upp vattnet och tillsätt sockret.
Koka uppp sockerlagen tills den blir klar och simmig.
Skumma om det behövs.
Lägg i krikonen och låt sylten koka ca 15 minuter.
Skaka grytan då och då.
Skumma sylten väl.
Tillsätt natriumbensoat utrört i lite sylt.
Ös upp sylten på varma burkar.
Paraffinera coh bind över burkarna.
Ananas
Apelsin
Avokado
Citron
Färskpotatis
Granatäpple
Grapefrukt
Gurka
Jordgubbar
Kiwi
Lime
Mango
Melon
Rabarber
Sallat
Småcitrus
Sparris
Tomat
Äpplen
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|