Alla inlägg under maj 2015

Av Maria - 14 maj 2015 14:45

Antal: 4 portioner

Ugn: 175 grader, ca 10 minuter


Ingredienser:

4 portionsbitar fryst lax

1 dl teriyakisås

1 paket färdig citronsås

4 portioner äggnudlar

500 g wokgrönsaker


Gör så här:

Pensla laxbitarna med teriyakisåsen och ½ tsk salt, stek i ugn, 175 grader, i ca 10 minuter.

Värm såsen.

Koka nudlarna enligt anvisning på paketet.

Stek grönsakerna lätt.

Tillsätt nudlarna.

Blanda nudlar och grönsaker, lägg laxen på grönsakerna och servera citronsåsen vid sidan om.

Bröd, sallad och frukt kompletterar måltiden.

Av Maria - 14 maj 2015 10:45

Antal: 1 portion


Ingredienser:
Strimlad purjolök

Rödlök

Olivolja

Grovhackad salvia (färsk eller torkad)

Flingsalt

Svartpeppar

1 ciabatta eller ljust surdegsbröd

Mozzarella

Parmaskinka


Gör så här:

Fräs strimlad purjolök och rödlök mjuk i olivolja.

Tillsätt grovhackad salvia mot slutet.

Krydda med flingsalt och svartpeppar.

Skär 1 ciabatta på längden.

Fyll med skivad mozzarella, lökfräs och parmaskinka.

Av Maria - 13 maj 2015 19:45

Antal: 6 portioner


Ingredienser:
1 dl riven svecia

10-12 soltorkade tomater i olja, ca 30 g

1 kruka färsk basilika

1 vitlöksklyfta

25 g pinjenötter

1 krm salt

3/4 dl kallpressad rapsolja


Gör så här:

Plocka bladen av basilika.

Lägg alla ingredienser utom oljan i en matberedare och kör till en finfördelad röra.

Tillsätt oljan i omgångar.

Servera till nykokt pasta.

Toppa med riven ost.

Av Maria - 13 maj 2015 18:30

Antal: 6 portioner

Vila i kyl: ca 30 minuter

Ugn: 200 grader, 10 minuter + 25-30 minuter


Gör så här:

Deg:

125 g smör

3 dl vetemjöl

2 msk vatten


Fyllning:

150 g riven svecia

3 ägg

2 dl mjölk

1 dl vispgrädde

½ tsk salt

1 krm chilipeppar


Garnering:
80 g rom, t.ex forellrom

Färsk körvel


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa.

Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.

Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

Ställ den i kyl ca 30 minuter.


Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda ca 10 minuter.


Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och chilipeppar.

Tillsätt osten och häll blandningen i pajskalet.

Grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter.

Låt pajen svalna något.

Garnera med rom och körvel.

Av Maria - 13 maj 2015 17:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:
12 dl vatten

2 hönsbuljongtärningar

50 g färsk ingefära

1 citrongräs

250 g glas- eller risnudlar

125 g minimajs

3 dl frysta gröna ärter

1 burk skalade räkor i lag (360 g)


Tillbehör:

Sweet chilisås


Gör så här:

Koka upp vattnet i en gryta och lägg i buljongtärningarna.

Skala ingefäran.

Skiva den och lägg den i buljongen.

Ta av citrongräsets yttersta blad och klipp i bitar av citrongräset ner i buljongen.

Sänk värmen och låt buljongen koka under lock, ca 5 minuter.

Plocka upp ingefärs- och citrongräsbitarna med en hålslev.

De ska inte användas mer utan slängs bort.

Lägg nudlarna i buljongen och rör om.

Låt koka ca 1 minuter.

Blanda ner majs och ärter och låt koka ca 2 minuter.

Häll av räkorna i en sil och blanda ner dem.

Låt var och en krydda med sweet chili.


Servera nudlarna i djupa skålar med ätpinnar.

Både glas- och risnudlar kokar snabbt, vilket gör rätten extra snabblagad.

Av Maria - 13 maj 2015 14:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

300 g urbenade kycklinglårfilé

2 morötter (ca 150 g)

Salt

Vitpeppar

1-2 msk flytande margarin

2½ dl crème Bonjour cuisine fransk senap & örter


Gör så här:

Putsa och dela ev. kycklinglåren i mindre bitar.

Skala och skär morötterna i slantar.

Krydda kycklingbitarna och bryn i het gryta tillsammans med margarin.

Häll över crème Bonjour cuisine och tillsätt morotsslantarna, koka upp.

Låt sjuda 5-8 minuter, rör om då och då.

Servera kyckling- & senapsgrytan tillsammans med rostad potatis, kokt råris, fullkornspasta eller/och grönsallad.

Av Maria - 13 maj 2015 10:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

1 äpple

1 vitlöksklyfta

2 msk hackad persilja

2 dl matlagningsyoghurt, 10%

Salt

Peppar


Gör så här:

Riv äpplet grovt.

Skala och riv eller pressa vitlöksklyftan.

Blanda äpple, vitlök och persilja med yoghurt.

Smaksätt med salt och peppar.

Servera till t.ex grillad karré med kanelglaze.

Av Maria - 12 maj 2015 19:30

Antal: ca 20 stycken


Ingredienser:
150 g riven ädelost

2-3 msk kesella kvarg

50 g rostade mandelspån

1 päron


Gör så här:

Mosa ihop ost och kvarg med en gaffel.

Forma små bollar och rulla dem i mandelspån.

Skär päronet i små bitar.

Sätt ihop päronbitar och ostbollar med tandpetare.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards