Alla inlägg under maj 2015

Av Maria - 4 maj 2015 22:15

Måndag: 

Pytt i panna


Tisdag:

Fyllda paprikohalvor


Onsdag:
Teriyakiwok


Torsdag:

Tacosallad


Fredag:

Kassler med chiligräddsås i ugn, ris och sallad


Lördag:

Halloumistroganoff med ris


Söndag:

Korv med makaroner

Av Maria - 4 maj 2015 16:00




Måndag:

Taco


Tisdag:

Crispie fisk, potatismos, pepparrotssås, ärtor, morötter, gurka


Onsdag:
Het fläskfärs och varm nudelsallad


Torsdag:

Köttsoppa och bröd


Fredag:

Oxfilé, bakad potatis, whiskeysås och grönsaker


Lördag:

Anka med apelsinsås, potatisgratäng, grillade grönsaker


Söndag:

Klassisk skånsk kalops, kokt potatis och kokta grönsaker




Av Maria - 4 maj 2015 15:45




Måndag:

Kokt torsk med pressad potatis, bacon- och parmesansås


Tisdag:

Varma mackor


Onsdag:

Langos med gräddfil, lök och ost


Torsdag:

Vegeterisk lasagne (Zucchini och svamp)


Fredag:

Tacos


Lördag:

Wok (ingefära, sesam)


Söndag:

Potatismos med chorizo




Av Maria - 4 maj 2015 09:30




Måndag:

Korvstroganoff och ris


Tisdag:

Hamburgare och pommes


Onsdag:

Köttbullar i tomatsås och pasta


Torsdag:

Köttfärssoppa och vitlöksbröd


Fredag:

Flygande Jakob


Lördag:

Pizza


Söndag:

Kotlett och potatisgratäng




Av Maria - 3 maj 2015 16:30

Ingredienser:
1:a marinaden:

1 flaska rödvin

1½ dl vinäger

1½ dl olja

2-3 lökar

2 lagerblad

1 bit ingefära

10-15 hela vitpepparkorn


2:a marinaden:
1 liter svagdricka

½ dl ättikssprit

1 dl socker

2-3 lökar

2 lagerblad

1 bit ingefära

10-15 hela vitpepparkorn


Gör så här:

Blanda alla ingredienser och marinera köttet.


Tips!

Rosmarin, citronmeliss, vitlök och citron förhöjer smaken på lammkött.

Av Maria - 3 maj 2015 16:30


Att marinera kött är ingen nyhet inom kokkosten.

Christopher Polhem 1661-1751, har recept på surstek i sin kokbok, hundra år före Hagdahl.


Först marinerade man för att öka hållbarheten, nu för att förbättra smak och mörhet.


Enklast marinerar man i en plastpåse, som vänds då och då så att marinaden tränger in överallt.

Lägg köttet i påsen, slå på marinaden, förslut och förvara kallt.


Av Maria - 3 maj 2015 11:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

4 majskolvar

3 msk lättmargarin

1 msk finhackad gräslök

1 msk basilika

Några droppar lime

Salt

En aning chilipeppar


Gör så här:
Koka majskolvarna mjuka, 8 minuter för djupfrysta.

Blanda samman lättmargarin med gräslök, basilika, lime, salt och aningen chilipeppar.

Servera grovt bröd med pålägg och sallad som tillbehör.

Avsluta gärna med frukt eller en god fruktsallad.

Av Maria - 3 maj 2015 09:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

Ca 600 g laxfilé

1 citron

Rapsolja

Flingsalt

Nymald peppar

Grillspett


Gör så här:

Skär laxen i kuber.

Skär citronen i bitar.

Trä upp fisken på spett med citronbitar emellan.

Pensla med olja.

Grilla spetten runtom över glöd.

Krydda med salt och peppar.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards