Alla inlägg under maj 2015
Måndag:
Pytt i panna
Tisdag:
Fyllda paprikohalvor
Onsdag:
Teriyakiwok
Torsdag:
Tacosallad
Fredag:
Kassler med chiligräddsås i ugn, ris och sallad
Lördag:
Halloumistroganoff med ris
Söndag:
Korv med makaroner
Måndag:
Taco
Tisdag:
Crispie fisk, potatismos, pepparrotssås, ärtor, morötter, gurka
Onsdag:
Het fläskfärs och varm nudelsallad
Torsdag:
Köttsoppa och bröd
Fredag:
Oxfilé, bakad potatis, whiskeysås och grönsaker
Lördag:
Anka med apelsinsås, potatisgratäng, grillade grönsaker
Söndag:
Klassisk skånsk kalops, kokt potatis och kokta grönsaker
Måndag:
Kokt torsk med pressad potatis, bacon- och parmesansås
Tisdag:
Varma mackor
Onsdag:
Langos med gräddfil, lök och ost
Torsdag:
Vegeterisk lasagne (Zucchini och svamp)
Fredag:
Tacos
Lördag:
Wok (ingefära, sesam)
Söndag:
Potatismos med chorizo
Måndag:
Korvstroganoff och ris
Tisdag:
Hamburgare och pommes
Onsdag:
Köttbullar i tomatsås och pasta
Torsdag:
Köttfärssoppa och vitlöksbröd
Fredag:
Flygande Jakob
Lördag:
Pizza
Söndag:
Kotlett och potatisgratäng
Ingredienser:
1:a marinaden:
1 flaska rödvin
1½ dl vinäger
1½ dl olja
2-3 lökar
2 lagerblad
1 bit ingefära
10-15 hela vitpepparkorn
2:a marinaden:
1 liter svagdricka
½ dl ättikssprit
1 dl socker
2-3 lökar
2 lagerblad
1 bit ingefära
10-15 hela vitpepparkorn
Gör så här:
Blanda alla ingredienser och marinera köttet.
Tips!
Rosmarin, citronmeliss, vitlök och citron förhöjer smaken på lammkött.
Att marinera kött är ingen nyhet inom kokkosten.
Christopher Polhem 1661-1751, har recept på surstek i sin kokbok, hundra år före Hagdahl.
Först marinerade man för att öka hållbarheten, nu för att förbättra smak och mörhet.
Enklast marinerar man i en plastpåse, som vänds då och då så att marinaden tränger in överallt.
Lägg köttet i påsen, slå på marinaden, förslut och förvara kallt.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 majskolvar
3 msk lättmargarin
1 msk finhackad gräslök
1 msk basilika
Några droppar lime
Salt
En aning chilipeppar
Gör så här:
Koka majskolvarna mjuka, 8 minuter för djupfrysta.
Blanda samman lättmargarin med gräslök, basilika, lime, salt och aningen chilipeppar.
Servera grovt bröd med pålägg och sallad som tillbehör.
Avsluta gärna med frukt eller en god fruktsallad.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Ca 600 g laxfilé
1 citron
Rapsolja
Flingsalt
Nymald peppar
Grillspett
Gör så här:
Skär laxen i kuber.
Skär citronen i bitar.
Trä upp fisken på spett med citronbitar emellan.
Pensla med olja.
Grilla spetten runtom över glöd.
Krydda med salt och peppar.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|