Direktlänk till inlägg 3 juli 2015
Antal: 4 portioner
Ugn: Grilleffekt, 15-20 minuter
Ingredienser:
3 st kycklingfiléer
Marinad/sås:
3 msk lönnsirap
1 tsk (hela) kumminfrön
1 tsk Sambal Oelek (drygt)
1 st citron
1 st apelsin
150 gram Couscous
1 kruka mynta
1 kruka koriander
1 msk olivolja
2 dl grekisk yoghurt
salt
svartpeppar
Gör så här:
Tips:
Gör dubbel sats av marinaden, ställ på bordet så att den som vill även kan smaksätta couscousen med den vilket är gott.
Sätt ugnen på grill.
Det betyder högsta värme med grilleffekt, det brukar vara en liten symbol med ”taggtråd”, kan just nu inte komma på någon bättre beskrivning.
Blanda ihop lönnsirap, kummin, sambal, rivet apelsinskal, rivet citronskal, apelsinsaft från halva apelsinen, citronsaft från halva citronen, sambal, salt och svartpeppar.
(citronsaft och citronkött från andra halvan citron sparas till couscousen)
Dela kycklingfiléerna i tre bitar.
Lägg kycklingbitarna i en ugnsform.
Häll över marinaden och kör 15-20 min i ugn, vänd efter halva tiden.
Lägg couscousen i en skål.
Pressa över apelsinsaft och sen kokande vatten som precis täcker grynen.
Lägg på ett lock på bunken och låt stå 10 min.
Skär under tiden ut små trekanter av citronkött.
Jag brukar först skiva och sen skära bort skalet.
Hacka myntan och koriandern.
Ta bort locket från couscousen, salta och peppra och blanda ner citronkött och örter.
Tillsätt olivoljan och fluffa upp grynen med en trägaffel.
Servera kycklingen och couscousen med en klick tjock yoghurt.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|