Direktlänk till inlägg 3 juli 2015
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 kg potatis
3 dl vita bönor, kokta
2 st tomater
1 st rödlök
5 st persiljestjälkar
10 st oliver (+ lite av spadet)
75 g fetaost
Olja
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
Koka potatisen i rikligt med saltat vatten.
Skär under tiden rödlöken i tunna skivor, grovhacka tomat och persilja.
Skär oliverna i kvartar.
Blanda ihop vita bönor, rödlök, tomat, persilja, oliver med lite olja samt lite av spadet från oliverna, ungefär samma mängd spad som olja.
Smula över fetaosten och smaka av med lite salt och peppar.
Tillsätt den färdigkokta potatisen och rör om.
Vill du kan du dela potatisen i bitar innan du blandar ner den, det är en smaksak.
Servera direkt eller låt stå i kylen tills servering.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|