Direktlänk till inlägg 3 juli 2015
Antal: 6 portioner
Ingredienser:
1½ kg fläskkotlett benfri
4 msk grov salt
2 st gul lök
100 g soltorkade tomater
3 msk kummin frö
3 msk hel vitpeppar
7 dl rapsolja
Apelsinsås:
3 dl kött buljong
1 msk rödvinsvinäger
1 msk maizena
4 msk apelsinmarmelad
2 nypa svartpeppar
Gör så här:
Gnid in köttet med salt på båda sidor och låt det ligga i ca 90 - 120 min i en form eller påse. orka av köttet efter saltning så det är torrt.
Medans köttet rimmas skiva lök och lägg i en gryta med kumminfrön, vitpeppar och soltorkade tomater.
Lägg de avtorkade kotletterna i grytan med lök och kryddor.
Slå på rapsolja så det täcker.
Hetta upp olja till 80 grader bör inte gå över 85 grader.
Låt dra i 180 min
Låt köttet rinna av och bryn det gärna på grill eller stekpanna hastigt före servering.
Värm buljong,vinäger och maizena.
Tillsätt marmelad ev späd med lite vatten krydda efter smak med pepparkvarn.
Värm gärna lite ostronsås till och droppa på, gott med lite salt till det söta.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|