Direktlänk till inlägg 3 juli 2015

Bönburgare med rödlökssås & snabbpicklad zucchini

Av Maria - 3 juli 2015 11:00

Antal: 4 portioner

Jäsning: ca 8 timmar

Ugn: 250 grader, ca 10 minuter


Ingredienser:

Bröd:
2½ dl vatten
0.25 pkt jäst
1 msk raps- eller olivolja
½ tsk salt
1 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
 
Burgare:
6 dl svarta bönor, kokta
1 dl potatismjöl
1 st gul lök
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 msk timjan
Olja att steka i
 
Rödlökssås:
2 st röd lökar
1 msk olja eller smör att steka i
1 nypa socker
Salt
svartpeppar
2 msk crème fraiche
 
½ st zucchini
½ st citron
75 g fetaost
 
Gör så här:

Börja med att göra degen dagen innan (eller på morgonen samma dag):
Blanda ut jästen i vattnet i en bunke.

Tillsätt olja, salt och grahamsmjöl, rör om ordentligt.

Tillsätt vetemjölet och rör om, degen ska vara klibbig men hålla ihop, tillsätt ev mer mjöl för att få en bra konsistens.

Ställ in i kylen minst 8 timmar eller över natten.


Sätt ugnen på 250 grader.

Tillsätt ev mer mjöl för att baka ut degen till 4-6 bröd.

Degen kan vara lite lös och du kan då ”klicka ut” degen på ett bakplåtspapper för att sedan grädda i ugnen ca 10 min.


Gör burgarna:
Mosa bönorna och riv löken.

Blanda ihop bönor, lök, potatismjöl, salt, peppar och timjan till en smet.

Forma till 4-6 biffar och låt stå.

Tips!

Upplever du att smeten blir för lös kan du blanda ner lite havregryn i smeten.


Använd en potatisskalare eller osthyvel för att skära zucchinin i tunna skivor.

Pressa över citron och massera lite snabbt.

Ställ åt sidan.


Skala och skiva rödlöken i tunna skivor.

Stek i smör eller olja på medelvärme tills löken mjuknar.

Tillsätt lite socker och stek ytterligare ett par minuter.

Smaka av med salt och peppar.

Mixa löken med crème fraiche i en blender eller stavmixer till en slät röra.

Ställ åt sidan.

Stek burgarna i lite olja tills de är gyllene på båda sidorna.

Servera dem i bröden tillsammans med rödlökssåsen, zucchini och lite smulad fetaost.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards