Direktlänk till inlägg 3 juli 2015
Antal: 4 portioner
Jäsning: ca 8 timmar
Ugn: 250 grader, ca 10 minuter
Ingredienser:
Börja med att göra degen dagen innan (eller på morgonen samma dag):
Blanda ut jästen i vattnet i en bunke.
Tillsätt olja, salt och grahamsmjöl, rör om ordentligt.
Tillsätt vetemjölet och rör om, degen ska vara klibbig men hålla ihop, tillsätt ev mer mjöl för att få en bra konsistens.
Ställ in i kylen minst 8 timmar eller över natten.
Sätt ugnen på 250 grader.
Tillsätt ev mer mjöl för att baka ut degen till 4-6 bröd.
Degen kan vara lite lös och du kan då ”klicka ut” degen på ett bakplåtspapper för att sedan grädda i ugnen ca 10 min.
Gör burgarna:
Mosa bönorna och riv löken.
Blanda ihop bönor, lök, potatismjöl, salt, peppar och timjan till en smet.
Forma till 4-6 biffar och låt stå.
Tips!
Upplever du att smeten blir för lös kan du blanda ner lite havregryn i smeten.
Använd en potatisskalare eller osthyvel för att skära zucchinin i tunna skivor.
Pressa över citron och massera lite snabbt.
Ställ åt sidan.
Skala och skiva rödlöken i tunna skivor.
Stek i smör eller olja på medelvärme tills löken mjuknar.
Tillsätt lite socker och stek ytterligare ett par minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Mixa löken med crème fraiche i en blender eller stavmixer till en slät röra.
Ställ åt sidan.
Stek burgarna i lite olja tills de är gyllene på båda sidorna.
Servera dem i bröden tillsammans med rödlökssåsen, zucchini och lite smulad fetaost.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|