Direktlänk till inlägg 8 juli 2015
Antal: 40-50 kakor
Vila: minst 30 minuter
Ugn: 175 grader, ca 10 minuter
Ingredienser:
1 dl socker
200 g smör
4½ dl mjöl
1 äggula (kan uteslutas)
2 msk kakao
100 g mörk choklad, finhackad
40-50 hallon, frysta eller färska
Gör så här:
Hacka smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna och äggulan tills det blir en deg.
Blanda snabbt mördegen med kakao och den finhackade chokladen.
Knåda inte.
Rulla kulor av degen och tryck till med fingret så att det bildas en fördjupning till hallonet.
Låt dem vila kallt övertäckta med plast i minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg ett fryst eller färsk hallon i fördjupningen.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|