Direktlänk till inlägg 10 juli 2015
Antal: 6-8 portioner
Ugn: 175 grader, ca 1 timme
Ingredienser:
600 g torskfilé
2 ägg
½ dl hackad dill
1½ tsk salt
1 krm peppar
1½ msk potatismjöl
1½ tsk worcestershiresås
3 dl vispgrädde
Sås:
3 dl gräddfil
60 g ishavsrom
1 ask krasse
Gör så här:
Montera matberedaren med stålkniv.
Skär fisken i mindre bitar.
Lägg den i blandarskålen tillsammans med ägg, dill, salt, peppar, mjöl och worcestershiresås.
Sätt igång maskinen och späd med grädden.
Låt maskinen gå tills smeten är slät och porös, 1-2 minuter.
Lägg färsen i en smord form, 1½ liter, och släta till ytan.
Täck med aluminiumfolie.
Grädda i nedre delen av 175 graders varm ugn ca 1 timme.
Låt formen stå 5-10 minuter innan färsen stjälps upp.
Sås:
Blanda gräddfilen med rom och klippt krasse.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|