Direktlänk till inlägg 10 juli 2015
Antal: 6-8 portioner
Ugn: 175 grader, ca 1 timme
Ingredienser:
600 g torskfilé
2 ägg
½ dl hackad dill
1½ tsk salt
1 krm peppar
1½ msk potatismjöl
1½ tsk worcestershiresås
3 dl vispgrädde
Sås:
3 dl gräddfil
60 g ishavsrom
1 ask krasse
Gör så här:
Montera matberedaren med stålkniv.
Skär fisken i mindre bitar.
Lägg den i blandarskålen tillsammans med ägg, dill, salt, peppar, mjöl och worcestershiresås.
Sätt igång maskinen och späd med grädden.
Låt maskinen gå tills smeten är slät och porös, 1-2 minuter.
Lägg färsen i en smord form, 1½ liter, och släta till ytan.
Täck med aluminiumfolie.
Grädda i nedre delen av 175 graders varm ugn ca 1 timme.
Låt formen stå 5-10 minuter innan färsen stjälps upp.
Sås:
Blanda gräddfilen med rom och klippt krasse.
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|