Direktlänk till inlägg 11 juli 2015
Ingredienser:
700 ml Brännvin special, en flaska eller annan valfri naturell vodka
6 stjälkar rabarber, ca 200 gram
1-2 sockerbitar
30 gram färsk ingefära (valfritt)
Gör så här:
Skölj och skala bort grova delar på stammen.
Vill du ha en rosa snaps så se till att ha med röda stjälkar - skala inte bort det då.
Strimla rabarbern i ca 0,5 cm skivor.
Lägg i en glasburk.
Fyll på och täck med brännvin eller vodka.
Täck med lock.
Vill du ha med ingefära så skalar den den och skivar grovt och lägger med rabarbern.
Låt snapsen stå och dra i kylen eller svalt och mörkt i 14 dagar.
Häll av i ett kaffefilter eller sila bort rabarbern.
Smaka av med någon sockerbit.
Du kan även späda med mer brännvin eller vodka till önskad smak av rabarber om du tycker den är för syrlig.
Häll upp på flaska.
Servera iskall.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|