Direktlänk till inlägg 12 juli 2015
Ingredienser:
7 fina klasar med fläderblommor, färska eller torkade
70 cl brännvin special eller vodka till essensen.
Köp totalt 2 flaskor på 70 cl till färdig snaps.
1 tsk socker (valfritt)
Gör så här:
Plocka fina fläderblommor.
Rensa dem och klipp bort det mesta av stjälkarna.
Kolla så det inte är några insekter med.
I BURK:
Lägg fläderblommorna i en glasburk på en liter eller liknande.
Häll på ca 70 cl brännvin eller så att det täcker blommorna - tryck ner dem lite, lägg eventuellt på en liten skål eller glas som tyngd så att blommorna kommer under spriten och förslut med lock.
I FLASKA:
Ett alternativ är att fördela dem direkt i en 70 cl flaska - häll ut lite av spriten så att du får plats med flädern.
Spriten sparar du att tillföra senare.
Låt flädern stå och dra i spriten i tre dagar.
Vänd runt då och då.
Fläderessensen ska få en gul färg och stor doft samt smak av flädern.
Ta upp eller sila bort fläderblommorna.
Häll över på en flaska och förslut så har du en fläderessens att späda med sprit till önskad styrka.
Innan servering så späder du fläderessensen med brännvin eller vodka till önskad styrka.
Vidare kan du ta i lite socker för önskad sötma.
Häll förslagsvis ihop 70 cl fläderessens med en extra flaska på 70 cl brännvin.
Blanda, smaka av med socker och häll tillbaka på flaskorna samt förslut.
Servera flädersnapsen väl kyld.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|