Direktlänk till inlägg 15 juli 2015
Ingredienser:
2 liter aroniabär
5 dl vatten
1 krm natriumbensoat (valfritt för hållbar saft)
4 dl socker till 8 dl avrunnen saft från ovan kok
Gör så här:
Rensa och skölj aroniabären.
Lägg dem i en kastrull och tillsätt vatten.
Koka upp och rör om.
Låt koka i 20-25 minuter på låg värme.
Sila av saften genom silduk.
En saftmaja med ställning och silduk - se bild - är smidigt.
Eller sila genom chinoise, finmaskig stålsil eller durkslag med silduk.
Mät upp saften.
Detta recept blir ca 8 dl saft och då tillsätter du 4 dl socker.
Räkna ca 5 dl socker per liter saft.
Vill du ha en hållbar saft så blandar du ut ett krm natriumbensoat konserveringsmedel med lite av saften i ett glas och blandar sedan med resten av saften.
Värm upp saften igen i kastrullen så att allt socker löser sig.
Häll upp saften på steriliserade flaskor och förslut direkt när saften är varm.
Förvaras mörkt och svalt.
Öppnad flaska förvaras i kylen.
Med konserveringsmedel håller den flera år oöppnad, svalt och mörkt.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|