Direktlänk till inlägg 15 juli 2015
Mängd: 6 dl
Ingredienser:
500 gr hackade jordgubbar
1 grönt äpple, ca 120 gram
1 gul lök
1 msk rapsolja
1/2 - 1 tsk chiliflakes (beroende på hur stark du vill ha den)
1 kanelstång
1 tsk torkad ingefära
1 tsk currypulver
1 tsk blandade senapsfrön
1/2 dl äppelcidervinäger
1 dl muscovadosocker
3 krm salt
Gör så här:
Skala och hacka löken.
Stek löken på lite under medelvärme i 15 minuter utan att den tar färg.
Använd en tjockbottnad kastrull eller panna med höga kanter och lock.
Skala äpplet och skär bort kärnhuset samt allt annat utom fruktköttet.
Skär i bitar.
Lägg och stek med löken.
Rensa och snoppa jordgubbar.
Skär dem i bitar.
Lägg med och stek med löken.
Tillsätt resten av ingredienserna:
chiliflakes, kanelstång, ingefära, curry, senapsfrön, vinäger, socker och salt.
Låt puttra under lock på låg värme i ca 45 minuter.
Rör då och då.
Häll upp när den är varm på steriliserade burkar och sätt på lock direkt.
Låt svalna.
Förvaras mörkt och svalt.
Öppnad burk förvaras i kylen.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|