Direktlänk till inlägg 25 juli 2015
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 3/4 kg hel kyckling
225 g rumsvarmt smör
1 msk finrivet citronskal
1 tsk malen spiskummin
1 tsk krossad torkad chili
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
½ tsk nymalen svartpeppar
Äppel- & myntasalsa:
1 msk olivolja
3 gröna äpplen, skalade, urkärnade och hackade
2 msk farinsocker
Salt
Nymalen svartpeppar
1/2 tsk malen spiskummin
Cirka 50 g smulad fetaost
2 msk färsk mynta, hackad
1 msk citronsaft
Gör så här:
Hetta upp grillen till medelhög värme (cirka 200 grader).
Tvätta kycklingen in- och utvändigt med kallt vatten och klappa torr med hushållspapper.
Lägg kycklingen med bröstet neråt på en skärbräda.
Klipp längs båda sidorna om ryggbenet med kyckling- eller kökssax och plocka bort det.
Vänd på kycklingen och tryck försiktigt på den så att den plattas till en aning.
Stoppa in fingrarna under skinnet och lossa det försiktigt från köttet.
Blanda de övriga ingredienserna i en skål.
Fördela blandningen jämt mellan skinnet och kycklingköttet på brösten och låren.
Olja in grillgallret och grilla kycklingen, med skinnsidan uppåt, över indirekt värme med locket på i 1 1/4 till 1 1/2 timme.
Vänd då och då.
När kycklingen är färdig är köttsaften som sipprar ut när du sticker en gaffel i den tjockaste delen av låret helt genomskinlig (eller kötermometern visar 82 grader i den tjockaste delen av låret).
Täck med folie för att hålla värmen och låt den vila i 10 minuter innan du skär upp.
Gör äppel- och myntasalsan genom att hetta upp oljan i en stekpanna med medelhög värme.
Tillsätt äpplena och stek i 3-5 minuter eller tills de är gyllenbruna.
Tillsätt socker och rör om tills det har löst sig.
Lägg över äpplena i en skål.
Låt svalna en aning.
Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda med lätt hand.
Servera med kycklingen.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|