Direktlänk till inlägg 26 juli 2015
Antal: ca 3 liter
Ugn: 175 grader, 60-90 minuter
Ingredienser:
10 dl havregryn
2 dl havrekärnor
6 dl kokos
3 dl solroskärnor
2 dl oskalade linfrön
2 dl sesamfrön, vita eller svarta
2 dl hasselnötter
2 dl mandlar
2 dl russin
Sås: 1,5 dl vatten
250 ml kokosmjölk
0,5 dl flytande honung eller så söt du vill ha granolan
1 msk kanel (valfritt)
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader varmluft eller 175 grader vanlig ugn.
Blanda såsen av vatten, kokosmjölk och flytande honung.
Koka upp.
Hacka hasselnötter och mandlar grovt och lägg i en stor bunke.
Tillsätt havregryn, havrekärnor, kokos, solroskärnor och linfrön.
Tillsätt den heta såsen och knåda ihop granolan till en smulig deg.
Smaka av med flytande honung så att den blir så söt du vill ha den.
Med mängden vatten och honung justerar du också konsistensen och hur stora klumpar du vill ha i granolan - mer vätska och mer knådning desto större klumpar.
Bred ut granoladegen i en djup långpanna med bakplåtspapper under.
Rosta granolan helt torr - det tar från 60 minuter till 1 timme och 30 minuter - beror lite på ugnen.
Vänd runt, bryt sönder klumpar och rör om var 20:e minut.
Passa så den inte bränns - det går olika fort i olika ugnar.
När du tycker granolan har fått så mycket färg du vill ha och är torr samt smulig - förslagsvis ljust brunt rostad - så tar du ut den, vänd runt och låter den svalna helt i pannan.
Bryt sönder större klumpar - är den ännu fuktig i mitten så rosta lite till - allt måste vara torkat.
Blanda i russin och ev. torkad tärnad frukt om du vill ha det i granolan.
Förvara granolan i lufttät burk.
Håller 2-3 veckor.
Utan nötter håller den längre.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|