Direktlänk till inlägg 26 juli 2015

Granola med kokos

Av Maria - 26 juli 2015 09:45

Antal: ca 3 liter

Ugn: 175 grader, 60-90 minuter


Ingredienser:

10 dl havregryn
2 dl havrekärnor
6 dl kokos
3 dl solroskärnor
2 dl oskalade linfrön
2 dl sesamfrön, vita eller svarta
2 dl hasselnötter
2 dl mandlar
2 dl russin
Sås: 1,5 dl vatten
250 ml kokosmjölk
0,5 dl flytande honung eller så söt du vill ha granolan
1 msk kanel (valfritt)


Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader varmluft eller 175 grader vanlig ugn.
Blanda såsen av vatten, kokosmjölk och flytande honung.

Koka upp.
Hacka hasselnötter och mandlar grovt och lägg i en stor bunke.
Tillsätt havregryn, havrekärnor, kokos, solroskärnor och linfrön.
Tillsätt den heta såsen och knåda ihop granolan till en smulig deg.

Smaka av med flytande honung så att den blir så söt du vill ha den.

Med mängden vatten och honung justerar du också konsistensen och hur stora klumpar du vill ha i granolan - mer vätska och mer knådning desto större klumpar.
Bred ut granoladegen i en djup långpanna med bakplåtspapper under.
Rosta granolan helt torr - det tar från 60 minuter till 1 timme och 30 minuter - beror lite på ugnen.

Vänd runt, bryt sönder klumpar och rör om var 20:e minut.

Passa så den inte bränns - det går olika fort i olika ugnar.

När du tycker granolan har fått så mycket färg du vill ha och är torr samt smulig - förslagsvis ljust brunt rostad - så tar du ut den, vänd runt och låter den svalna helt i pannan.

Bryt sönder större klumpar - är den ännu fuktig i mitten så rosta lite till - allt måste vara torkat.
Blanda i russin och ev. torkad tärnad frukt om du vill ha det i granolan.
Förvara granolan i lufttät burk.

Håller 2-3 veckor.

Utan nötter håller den längre.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards