Alla inlägg under april 2016

Av Maria - 5 april 2016 17:00

Ta ut kött eller fisk ur kylskåpet minst 20 minuter i förväg.

Ett kallt kött får inga snygga grillränder.


Grillar du med kol och briketter, tänd grillen en halvtimme i förväg.

Även gasolgrillar behöver värmas upp.

Ge den 10 minuter, ungerfär.


Plocka fram digaltermometern!

Fungerar bra även på skivat kött och fiskbitar.

Av Maria - 5 april 2016 09:30


Antal: 4 portioner


Ingredienser:

4 portioner pasta, gärna bavette

1 rödlök

4 kycklingfiléer

1 tsk smör

Salt

Peppar

½ tärning kycklingbuljong eller motsvarande mängd fond

2 dl vispgrädde

1 kruka dragon

1 dl oliver med pimiento


Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningen på förpacknigen.

Skala och skiva löken.

Skär varje kycklingfilé i fem delar på längden.

Bryn dem med löken runtom i smöret i en stekpanna och krydda med salt och peppar.

Tillsätt smulad buljongtärning och grädde i kycklingpannan.

Låt sjuda ca 8 minuter.

Repa av och hacka dragonen grovt.

Grovhacka oliverna.

Blanda oliverna med kycklingen.

Smaka av med dragon, salt och peppar och servera med pastan.




Av Maria - 4 april 2016 19:30

2003 (Fredag)

Matkalendern: Soppa med musslor och saffran


2008 (Fredag)

Matkalendern: Laxpiroger




Av Maria - 4 april 2016 09:30

Måndag:

Köttfärsgratäng med vitlökssås, broccoli och sallad:

Seker/fräser lök (använd tex 1 stor lök till ca 400g köttfärs) och röd/gul paprika om det finns.

Häller över i skål och steker köttfärsen.

Kryddar med salt, vit- och svartpeppar, paprikapulver, ibland lite vitlök/1 vitlöksklyfta.

Har i lök/paprika o köttfärsen när den är klar, på med tomatpuré och/eller chilisås (coops egna, eller Felix) och låter puttra.

Tillsätter grädde och en skvätt mjölk.

Hela köttfärssåsen måste ha mycket smak för för att blanda den med tunt skivad potatis eller pasta i en form och in i ugnen, toppad med ost.

 

Tisdag:

Kycklinggryta (kebab) med wokgrönsaker och ris:

Ta kycklingkebabkött och steker med lite hackad lök och paprika.

Fräser lite wokgrönsaker (Ica basics är toppen till detta eller egen wokmix- banbuskott, vattenkastanjer, färska skivade morötter, purjolök. Alt. Findus Classic wok.)

Häll ner allt i en gryta.

Kryddar med salt, svartpeppar och knorr's kycklingkrydda.

(Du kan välja curry istället för kycklingkrydda. Skulle ta en hönsbuljong då också) och tillsätt grädde och en klick créme fraiche.

Krydda tills du är nöjd med smaken.

PS. Du kan även ha i en skvätt soja i grädden.

 

Onsdag:

Kotletter med potatis/potatismos, kokta grönsaker, gräddsås och gelé

 

Torsdag:

Bacon och makaroner, morotsstavar

 

Fredag:

Pasta med ost- och skinksås, broccoli/blomkål

 

Lördag:

Hemmagjord pizza med tex salami, lök, tomat, sallad och vitlöksdressing

 

Söndag:

Hemmagjord kebabtallrik med ris/pommes grönsaker, vitsås, chilisås mm

Av Maria - 4 april 2016 09:15

Måndag:

Kokt korv med pepparrotssås


Tisdag:

Broccolisoppa


Onsdag:

Panerad fisk och remouladsås


Torsdag:

Pulled pork burgare


Fredag:

Grillat


Lördag:

Långkokta fläskkotletter, hasselbackspotatis


Söndag:

Köttfärssås i crockpot

Av Maria - 3 april 2016 19:30

2003 (Torsdag)

Matkalendern: Pytt i panna


2008 (Torsdag)

Matkalendern: Ärtsoppa




Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards