Alla inlägg under april 2016
Ta ut kött eller fisk ur kylskåpet minst 20 minuter i förväg.
Ett kallt kött får inga snygga grillränder.
Grillar du med kol och briketter, tänd grillen en halvtimme i förväg.
Även gasolgrillar behöver värmas upp.
Ge den 10 minuter, ungerfär.
Plocka fram digaltermometern!
Fungerar bra även på skivat kött och fiskbitar.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 portioner pasta, gärna bavette
1 rödlök
4 kycklingfiléer
1 tsk smör
Salt
Peppar
½ tärning kycklingbuljong eller motsvarande mängd fond
2 dl vispgrädde
1 kruka dragon
1 dl oliver med pimiento
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningen på förpacknigen.
Skala och skiva löken.
Skär varje kycklingfilé i fem delar på längden.
Bryn dem med löken runtom i smöret i en stekpanna och krydda med salt och peppar.
Tillsätt smulad buljongtärning och grädde i kycklingpannan.
Låt sjuda ca 8 minuter.
Repa av och hacka dragonen grovt.
Grovhacka oliverna.
Blanda oliverna med kycklingen.
Smaka av med dragon, salt och peppar och servera med pastan.
Måndag:
Apelsinbakad lax med sweet chilisås
Tisdag:
Onsdag:
Ugnsbakad falukorv med bostongurka
Torsdag:
Måndag:
Saffransgryta med räkor & dill
Tisdag:
Onsdag:
Kassler med paprikasås & haricots verts
Torsdag:
Kyckling med sesam & picklade grönsaker
Måndag:
Köttfärsgratäng med vitlökssås, broccoli och sallad:
Seker/fräser lök (använd tex 1 stor lök till ca 400g köttfärs) och röd/gul paprika om det finns.
Häller över i skål och steker köttfärsen.
Kryddar med salt, vit- och svartpeppar, paprikapulver, ibland lite vitlök/1 vitlöksklyfta.
Har i lök/paprika o köttfärsen när den är klar, på med tomatpuré och/eller chilisås (coops egna, eller Felix) och låter puttra.
Tillsätter grädde och en skvätt mjölk.
Hela köttfärssåsen måste ha mycket smak för för att blanda den med tunt skivad potatis eller pasta i en form och in i ugnen, toppad med ost.
Tisdag:
Kycklinggryta (kebab) med wokgrönsaker och ris:
Ta kycklingkebabkött och steker med lite hackad lök och paprika.
Fräser lite wokgrönsaker (Ica basics är toppen till detta eller egen wokmix- banbuskott, vattenkastanjer, färska skivade morötter, purjolök. Alt. Findus Classic wok.)
Häll ner allt i en gryta.
Kryddar med salt, svartpeppar och knorr's kycklingkrydda.
(Du kan välja curry istället för kycklingkrydda. Skulle ta en hönsbuljong då också) och tillsätt grädde och en klick créme fraiche.
Krydda tills du är nöjd med smaken.
PS. Du kan även ha i en skvätt soja i grädden.
Onsdag:
Kotletter med potatis/potatismos, kokta grönsaker, gräddsås och gelé
Torsdag:
Bacon och makaroner, morotsstavar
Fredag:
Pasta med ost- och skinksås, broccoli/blomkål
Lördag:
Hemmagjord pizza med tex salami, lök, tomat, sallad och vitlöksdressing
Söndag:
Hemmagjord kebabtallrik med ris/pommes grönsaker, vitsås, chilisås mm
Måndag:
Kokt korv med pepparrotssås
Tisdag:
Broccolisoppa
Onsdag:
Panerad fisk och remouladsås
Torsdag:
Pulled pork burgare
Fredag:
Grillat
Lördag:
Långkokta fläskkotletter, hasselbackspotatis
Söndag:
Köttfärssås i crockpot
2003 (Torsdag)
Matkalendern: Pytt i panna
2008 (Torsdag)
Matkalendern: Ärtsoppa
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|