Direktlänk till inlägg 13 januari 2017

Köttfärsbiffar

Av Maria - 13 januari 2017 11:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

500 gram blandfärs
5 msk ströbröd; eller 2 mosade kokta potatisar; eller 1 dl havregryn
1/2 finhackad eller riven gul lök
1,5 dl mjölk
1 tsk socker (valfritt)
1 ägg, normal storlek
1 tsk salt
1 krm svart- eller vitpeppar
2 msk smör eller olja att steka i


Gör så här:

Förbered tillbehör som potatis och grönsaker om du vill ha det till.
Sätt ugnen på 175 grader om du väljer att steka klart köttfärsbiffarna i ugnen.

Du kan steka klart dem i stekpannan också - gärna under lock eller en bit folie.


Blanda mjölk och ströbröd i en skål.

Låt svälla medan du hackar löken.
Skala och hacka gul lök fint.

Man kan också riva löken grovt på rivjärn.
Blanda köttfärs, lök, socker, ägg, salt och peppar med ströbrödet i skålen till en jämn smet.

Blanda inte för mycket då blir färsen trådig.


Är du osäker på smaken så värm en stekpanna och stek ett litet smakprov - mest för att du ska kunna blanda i mer salt och peppar om du vill det.
Dela upp köttfärssmeten i 8 - 10 delar och forma till bullar som du sedan plattar till biffar och lägger på en bricka, tallrik eller fat smord med lite olja.
Bryn köttfärsbiffarna på varje sida i en stekpanna, 3-4 minuter på varje sida.

Du kan steka i lite olivolja, matolja och/eller smör.

Bryn 3-4 stycken i taget.

Lägg över efterhand i en ugnsform eller på en tallrik.
När du brynt alla biffar ställer du in dem att steka klart i ugnen ca 10 minuter.

Eller lägg tillbaka alla biffar i stekpannan och stek på låg värme under lock eller folie tills de är genomstekta ca 10 minuter.
Köttfärsbiffarna är klara att servera med önskade tillbehör.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards