Direktlänk till inlägg 24 januari 2017
Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, ca 10 minuter
Ingredienser:
350 gram färska brytbönor, gröna bönor eller haricots verts
1 msk olivolja
2 dl grädde
0,5 dl riven ost som ex parmesan, gratängost eller mozzarellaost
1 schalottenlök
1 klyfta vitlök
2 krm salt
1 krm vitpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
Rensa och snoppa färska bönor.
Skär ev. av fula ändar. Koka upp vatten en halv tsk salt.
Lägg i bönorna och koka dem i 3 minuter.
Använder du bönor på burk så behöver du bara skölja dem.
Häll av bönorna i durkslag.
Skölj med kallt vatten så håller de färgen.
Skala och hacka schalottenlök fint.
Fräs bönorna med olivolja, lök och pressad vitlök i en stekpanna några minuter i olivolja.
Salta och strö över vitpeppar.
Lägg över bönorna i en ugnsfast form.
Slå grädde över och toppa med riven ost.
Gratinera bönorna tills det bubblar och har fin färg cirka 10 minuter.
Ta ut och täck över med folie samt värm ev. upp lite till serveringen i ugnen om de serveras senare.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|