Direktlänk till inlägg 25 januari 2017

Fylld lax med pesto

Av Maria - 25 januari 2017 16:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

600 gram laxfilé, 4 bitar på 130-150 gram styck
2 msk olivolja
1 krm salt
0,5 krm vitpeppar
4 msk naturell färskost
8 msk pesto


Tillbehör:

800 gram fast potatis som delikatesspotatis
4 msk rapsolja
1 krm salt
12 cocktailtomater
0,5 zucchini, råriven
40 gram machesallad eller babyspenat


Pestosås:

2 dl matyoghurt
2 tsk pesto
2 msk vatten
1 krm salt
0,5 krm vitpeppar


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.


Förbered potatis:

Skölj, skrubba och klyfta potatisen och lägg i en ugnssäker panna och blanda med olivolja, salt och peppar.

Sätt in i ugnen.


Dela laxen i fyra portionsfiléer om de inte redan är delade.
Vänd runt laxfileérna i olivoljan, salta och peppra.
Fyll laxfiléerna genom att skära ett snitt vågrätt i mitten på varje laxfilé och pilla någon msk färskost i varje laxbit.
Lägg laxen i en ugnsform med ev. skinn neråt,
Toppa varje laxbit med en msk pesto.
Sätt in laxfiléern i ugnen under potatisen när potatisen gått 10 minuter.

Ugnsbaka lax och potatis i ca 15 minuter till.

Laxköttet ska ha ljusnat och blivit fast i mitten.

Laxen ska vara runt 58 grader i innertemperatur (använd ev. stektermometer).


Pestosås med yoghurt:

Blanda yoghurt, pesto, vatten, salt och peppar i en skål.

Såsen är klar att servera.


Skölj och riv zucchini grovt.
Skölj och halvera tomater.
Skölj sallad.
Ta ut klyftpotatis, lax och servera med såsen och riven zucchini, tomater och machesallad.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards