Direktlänk till inlägg 26 januari 2017
Antal: 5 portioner
Ingredienser:
300 g pasta som ex. penne, farfalle (fjärilar) eller gnocchi
1 rödlök
1 dl kalamata oliver
15 cocktailtomater eller 1 stor kvisttomat
150 g fetaost
3 kycklingfiléer eller 1-0,5 grillad kyckling
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
0,5 dl hackad bladpersilja
40 gram blandad sallad (valfritt)
1,5 dl pesto
Hemgjord pesto:
0,5 dl pinjenötter
20 blad basilika
2 skalade vitlöksklyftor
25 g riven parmesanost eller grano padano (valfritt)
1 msk pressad citron
1 dl olivolja
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
Gör så här:
Köp färdig pesto eller gör egen genom att: lägga alla ingredienser till peston i en mixer och mixa 20 sekunder.
Salta och peppra kycklingfiléerna, banka ut dem lätt och bryn dem runt om i olivoljan.
Sänk till medelvärme och täck över med lock eller folie.
Låt steka sakta i 10 minuter.
Du kan också grilla en hel eller halv kyckling i ugnen på 200 grader i 40 minuter.
Dela kycklingbrösten i 2 delar var, låren i två delar samt skär av vingarna, lägg i en stekpanna och blanda med 2 msk olivolja, 1 tsk soja, 0,5 tsk rosmarin samt 2 krm salt.
Ta ut och låt svalna.
Koka under tiden pastan al dente enligt paketet.
Häll av i durkslag och skölj kall.
Lägg i en stor skål.
Skala, dela och skiva rödlöken.
Dela tomaterna.
Skär fetaosten i tärningar eller smula den.
Skär kycklingköttet i tärningar (plocka köttet från benen om du grillat kycklingen i delar).
Blanda pastan med peston, rödlök, tomater, ost, oliver, olivolja, vinäger, hackad persilja och kyckling i skålen.
Smaka av med salt, vitpeppar samt ev. mer vinäger.
Blanda i lite sköljd blandad sallad på slutet om du önskar.
Servera pastasalladen med gott bröd.
Förvara kallt om den ska serveras senare.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|