Direktlänk till inlägg 28 januari 2017
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
200 gram rödkål
200 gram spetskål
100 gram morot
2 salladslökar
1 färsk röd spansk peppar eller annan färsk chili efter tycke
1 klyfta vitlök
2 dl cidervinäger
1 dl strösocker
2 krm salt
Gör så här:
Skölj kål och skär i grova strimlor.
Skala morot och skär på längden samt i grova sneda slantar.
Skölj salladslök och strimla dem.
Du kan skära grönsakerna som du önskar.
Lägg grönsakerna i en stor skål eller plastburk som tål het vätska.
Skölj chili och dela den på längden.
Skär bort det vita innanmätet och ta bort kärnor om du ej önskar så het smak - vill du ha heta pickles lämnar du det kvar.
Strimla chilin och lägg i en kastrull.
Skala och finhacka vitlöken.
Lägg med chilin.
Tillsätt cidervinäger, socker och salt.
Koka upp lagen och rör så att sockret löser sig.
Slå lagen över grönsakerna och blanda runt.
Låt svalna innan servering.
Picklesen kan förberedas i god tid och blir bara godare efter någon dag.
Håller sig övertäckt i kylen i några månader.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|