Direktlänk till inlägg 28 januari 2017
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
200 gram rödkål
200 gram spetskål
100 gram morot
2 salladslökar
1 färsk röd spansk peppar eller annan färsk chili efter tycke
1 klyfta vitlök
2 dl cidervinäger
1 dl strösocker
2 krm salt
Gör så här:
Skölj kål och skär i grova strimlor.
Skala morot och skär på längden samt i grova sneda slantar.
Skölj salladslök och strimla dem.
Du kan skära grönsakerna som du önskar.
Lägg grönsakerna i en stor skål eller plastburk som tål het vätska.
Skölj chili och dela den på längden.
Skär bort det vita innanmätet och ta bort kärnor om du ej önskar så het smak - vill du ha heta pickles lämnar du det kvar.
Strimla chilin och lägg i en kastrull.
Skala och finhacka vitlöken.
Lägg med chilin.
Tillsätt cidervinäger, socker och salt.
Koka upp lagen och rör så att sockret löser sig.
Slå lagen över grönsakerna och blanda runt.
Låt svalna innan servering.
Picklesen kan förberedas i god tid och blir bara godare efter någon dag.
Håller sig övertäckt i kylen i några månader.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|