Direktlänk till inlägg 29 januari 2017
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
500 gram kycklingfilé
4 msk pesto
800 gram potatis av fast sort
2 msk rapsolja eller matolja
3 krm salt
1 krm vitpeppar
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
0,5 zucchini
0,5 aubergine
500 g krossade tomater
0,5 tsk salt
1 krm kajennpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Klyfta potatisar med skal (skär bort ev. fula delar), skölj i durkslag, torka lätt och blanda med några msk olja, något krm salt och något krm vitpeppar i en ugnsfast form och ugnsstek i 25 minuter.
Ratatoille:
Skala lök och vitlök.
Hacka dem.
Skölj och kärna ur paprikorna och skär dem i långa bitar på längden.
Skölj och skär zucchini samt aubergine i tärningar.
Hetta upp några msk olivolja i en stor panna (wok går utmärkt).
Tillsätt lök, vitlöksklyftor, paprika, aubergine och zucchini och fräs några minuter.
Blanda ner tomatkross och smaksätt med salt och kajennpeppar.
Låt koka utan lock minst 10 minuter.
Kyckling:
Vänd runt kycklingen i någon msk olja, något krm salt och lite vitpeppar.
Grilla eller stek kycklingen i ca 15 minuter runt om eller tills innertemperaturen är 70° C.
Lägg upp på fat och ringla över peston.
Ett tips är att låta de få färg i panna eller grill och sedan låta de gå några minuter i ugnen tillsammans med potatisen.
Servera kycklingfiléerna med klyftpotatisen och ratatouillen.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|