Direktlänk till inlägg 29 januari 2017
Antal: 6 portioner
Ugn: 225 grader, ca 20 minuter
Ingredienser:
1 aubergine
1 stor zucchini
6 tomater
4 msk olivolja
2 mozzarellaostar
1 krm salt
1 krm svartpeppar
2 krm chiliflakes
GRATÄNGSÅS:
50 gram smör
4 msk vetemjöl
5 dl mjölk
2 krm salt
1 krm vitpeppar
1 krm riven muskot (valfritt)
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader vanlig ugn.
Skölj och skär auberginen i ca 1 cm tjocka skivor.
Lägg den i en bunka och blanda den med en halv tsk salt i en skål.
GRATÄNGSÅS:
Smält smör i en kastrull.
Rör ut mjölet i smöret.
Tillsätt mjölken lite i taget och låt koka upp under omrörning.
Smaka av med salt, peppar och ev. riven muskot.
Låt sedan koka på lägsta värme och rör då och då medan du steker grönsakerna.
Låt stå medan du steker zucchinin.
Skölj och skiva zucchinin i ca 1 cm tjocka skivor.
Stek dem i lite olivolja så att de får färg några minuter.
Lägg upp dem i en gratängform.
Skölj och skiva tomaterna och lägg med zucchinin.
Skölj av auberginen och stek dem några minuter på varje sida tills de fått färg.
Varva zucchini, tomat och aubergineskivor i snett liggande rader gratängformen.
Strö över salt, svartpeppar och chiliflakes.
Fördela över gratängsåsen.
Skär mozzarellaosten i två delar och sedan i skivor.
Fördela osten över grönsakerna.
Grädda mozzarellagratängen i ca 20 minuter i mitten av ugnen tills den fått fin färg och är genomvarm.
Ta ut och servera.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|